24 Şubat 2011

Love Actually


Hazır sincap beni eski şirketimin sokaklarına götürmüşken, orada çekilmiş bir filmden bahsetmeden geçmeyeyim!

(Film setinde kullanılan ekipmanlardan o sırada kullanılmayanlar yağmura maruz kalmasın diye kenara çekilip üstleri örtülmüş)
Bu film yapımcılarının sokakları, kıyafetleri, mekanları, filmin içinde her ne varsa meşhur etmelerine şaşırıp kalıyorum. Bazen de hoşuma gidiyor. Mekanlar özellikle... Hiç bilinmeyen yerler birden popüler oluveriyor. Bir bakıyorsunuz bu kalıcı hale dönüşüyor, bir bakıyorsunuz sabun köpüğü gibi anında yok olup gidiyor... Kings Cross tren istasyonundaki Harry Potter'in içinden geçip kaybolduğu duvar, yıllardır orada sadece turistler için durur mesela. Aslında film sahnesinde kullanılan da, o değildir üstelik. Sonra Nothing Hill yani Portobello Road var, beni her daim kendisine çeken, çok sevdiğim... Yeni çekilen bir film ekibinin kısa bir süre çalıştığım şirketin sokağını işgal ettiği o günlerde öğrendim ki, Love Actually'nin de bazı sahneleri bizim şirketin binasında çekilmiş meğer!

(Elinde telsizle çalışan set ekibi elemanlarından birisi)

Her Christmas öncesi televizyon kanallarının birinde mutlaka gösterilen bu film ilginçtir üstelik, özellikle de şarkısı ve şarkıyı söyleyen... Şimdiye dek seyretmeyen varsa, mutlaka seyretsin, özellikle de konusundan çok, filmin geçtiği mekanlara dikkatle baksın derim.

(Yeni çekilen film için özel hazırlanan kapı)
Bu kapı hangi filme sahne oldu, onu öğrenme şansım olmadı ama bizim eski şirket, filmlere mekan olmaya devam ediyor, onu haber alıyorum...

6 yorum:

Benden Bizden dedi ki...

cok severiz kojoyla bu filmi, zilyon kere izlemisisizdir. colin amcam bir tane yaa :))

MMO dedi ki...

Love Actually'i de, Notting Hill'i de çok severim. Gene izleyeyim bir ara. :)

fatma dedi ki...

Şeker tadında bir filmdi, hatırladığım kadarıyla:) Tekrar izleme şansım olursa bu sefer mekanlara pür dikkat bakacağım.

İngiltere ile İtalyada geçen filmleri de severim, özellikle arka planları hoş oluyor. İngilizlerin özellikle geçmişde geçen filmlerindeki o büyük evler, uçsuz bucaksız kırlar....

sevgiler,
fatma

Berceste dedi ki...

Bir defa da benim için seyredin o zaman Benden Bizden :) Yalnız Colin amca çok fena ezik aşık rolü oynuyor, biraz değişse ya :)

Ben de ben de Ayazma :)

Evet Fatma, mekanlar dikkat istiyor ;-) O evlerin dışı beni, içi de içinde yaşayanları yakıyor :) Bakımı, ısınması acayip büyük sorun :( Çok da masraflı olduğu için artık dernekler alıp, müzeye dönüştürüp ev sakinleri ile komşu oluyorlar! Sevgiler bizden...

API dedi ki...

Filmin kavga sahnesi de benim eski çalıştığım yerin yanında borough market de http://www.boroughmarket.org.uk/ çekilmiş idi. Londra nin hala kurulu ama çok büyük bir kısmı yıkılmış tarihi sebze meyve marketidir. Eskiden is arasında gidip geyik etinden yapılma hamburger yerdim bak ya bir film kac hikaye çıkar ne mekanlar kullanmışlar.

Berceste dedi ki...

Ah o market gitmeyi çok isteyip de gidemediğim yerlerden. Çok fena yarama dokundun şimdi! Tarihçesi, içindekiler mutlaka görülmeli ama ben kaçırdım. Bir gün kısmet olur belki. Oralara yolunuz düşerse benim yerime de yiyin bir geyik etinden hamburger :)