23 Eylül 2006

Fas Standı

Bu hafta benim için hem güzel hem de acı hatıralarla dolu idi, son yazdıklarımla sizleri de üzdü isem affola...

Kaç gündür dışarı çıkacağım bir türlü kendimi toparlayıp çıkamadım.Dün dışarıda nasıl yağmur, nasıl yağmur...Dedim bu İngiliz klasik hava durumu seni bağlamaz haydi dışarı. Yağmurluğumdan sular süzüle süzüle önce yapmayı kafama koyduğum birkaç işimi hallettim. Sonra da Grafton Center'a doğru yürüdüm. Bütün bunlar kısa bir sürede gerçekleşti sanıyorsanız yanılıyorsunuz. İngiltere demek bol bol yürüyüş yapmak demek. Dolayısı ile ben evden çıkarken saat 11:30 civarı idi, döndüğümde ise 18:30 ve durmaksızın, oturmaksızın yürümüşüm. Eve ulaştığımda sürünüyordum artık ! Neysem, Cambidge'de çarşılar özetle 3 bölgede diyebiliriz. Bir bölümü (çok pahallı olanları da içeriyor bu bir bölüm kapsamı) tarihi şehir merkezi diyecegimiz kısımda yeralıyor. Hani tanım olarak tarihi şehir merkezi ama zaten buradaki evlerin yaşı 100'den fazla, o yüzden bu tanım benim kafama çok yatmıyor. Neyse biz böyle diyelim gene de...Bir bölüm dükkan New Market Road'da yeralıyor ki bahçe marketleri, süpermarketlerin bazıları, beyaz eşya, bilgisayar marketleri bu alanda. Bir de hani İstanbul'da ilk Galleria yapılmıştı onun gibi buranın da bir Grafton Center'ı var.
Dünkü benim tur hem eski kısmı hem de Grafton Center'ı kapsadı. Eşim daha önce Grafton Center'a gittiğinde görmüş, Fas standı açılmış bir bak gidersen demişti. Ben de almak istediğim birkaç seye bakındım. (Burada önce bir Ar-Ge çalışması yapmadan alınca acayip kazık yediğimin farkına vardığım için önce bakıyorum. Sonra belirleyip fiyat kıyaslıyorum, sonra alıyorum) Sonra da aaa bir baktım çok hoş bir stand... Ben kaptırmışım fotoğraf çekmeye yanıma biri geldi "Are you allright" dedi. (Bu soruya da gıcık olurum, olmasam zati birilerini ararım değil mi?) Yes dedim. Sonra farkına vardım soran stand sahibi. Aaa dedim fotoğraf çekebilir miyim, ben izin almak için baktım ama sizi göremedim? Tamam dedi çek ! Ben de insan çekmemeye dikkat ederek adamın gözlerini de üzerimde hissederek çektim fotoğrafları.
Yiyecek kısmına geldiğimizde adamla mor mor bakışma seansına geçmiş olduk, kaldırdım makinamı :) Baktım görünüm harika. E özlemişim de o tatlılardan. Baklava falan... Sıraya girdim. Karşımda yerlere kadar örtülü akça pakça güzel mi güzel mavi gözlü bir hanım. Dedim içimden önce keşke bu kadar örtünmese imiş, sonra da düşündüm hani nur gelmiş yüzüne derler ya hanımın da yüzü öyle. Herkesin inancı dedim gene kendi kendime...Sonra konuşmaya başladık. Baklavayı kendim ellerimle bu sabah yaptım dedi, çok taze. Ben de çok özlemiştim dedim. Daha önce bu tarz tatlıları da Ürdün'de yediğimden biliyorum tadları çok güzel oluyor, ama onu söylemedim. Hepsini siz mi yaptınız dedim. Yooook dedi sadece baklava...Ben hepsini bilemiyorum diye ilave etti. Anneler kadar iyi de değilim, ne yazık ki bir gün bu tatlar unutulacak, yeni nesil yapmayı bilmediği için dedi. Tarifleri not alınsa dedim. Püf noktaları var annelerin bildiği, o yüzden ne kadar yazarsan yaz, onların kontrolünde yapmadığın, pratikte elini alıştırmadığın sürece o tadı vermez dedi. Nasıl hak verdiğimi kelimeler ifade edemez...Hepsinden ikişer ikişer seçtim denemek için. Sonra dayanamadım gözleriniz çok güzel dedim. Yüzü kızararaktan teşekkür etti. Hah dedim tam doğulu tepkisi...Burada mı yaşıyorsunuz dedim. Yarı burada yarı Fas'ta dedi. Evimiz var burada gelip gidiyoruz bir de böyle alış-veriş merkezlerinde stand açıyoruz dedi. Uzun süredir buradasınız herhalde İngilizceniz çok güzel dedim. Mütevazi bir şekilde gülümsedi. "Ben İngiliz'im dedi !" Tabii benim o andaki yüz ifadem tam görülmelikti...Dünya pot kırma rekorunu kırmaya adayım ! O güzel gözlü mütevazi hanım olmasa karşımdaki, gülmekten yerlere yatardı herhalde, çünkü konuşmayı düşündükçe ben hala gülüyorum...Aynen eşimin ve arkadaşımın olayı anlattığımda yerlere yatarak güldükleri gibi...Hani dedim bir önceki yazımla üzdüklerimi, bu olay ile biraz tebessümlendireyim !


Cambridge ve yakınlarında yaşayanlar okuyorlarsa bu satırları, yarına kadar açıkmış Fas standı. Harika mis gibi tereyağı kokan tatlılardan almak istiyorsanız son 1 gün ! Mütevazi, hoş, akıllı bir hanımla tanışmak için de. Tabii eşi mor mor bakarak etrafınızda dolaşmazsa :)

Son tatli fotoğrafları tatlıları yemeğe acele ettiğimden pek iyi çıkmamış affola...

12 yorum:

Zeynep Seda dedi ki...

Bende tatli istiyorum yaaa! O kadar yagmurda yurumussun, hasta olma dikkat et kendine!

Opuyorum cok!

Adsız dedi ki...

oohh canim mis mis afiyet olsun!
buarada ramazaninda hayirli olsun!

Unknown dedi ki...

Berceste- stand da tatlilar da harika gorunuyor...Iyiki gitmissin bak yagmura ragmen:) degmis hakkaten...

Adsız dedi ki...

naneli caylarindan yok muydu bakem ? Cok guzel oluyo caylari da.

Hanife dedi ki...

Sevgili Berceste,
Sana e mail ile ulasamadim.
Adresimi sayfama ekledim..
Hayirli ramazanlar bu arada..

Berceste dedi ki...

E gel al amcalardan diyecektim ama bugun son gunleri idi :( Sen yaparsin eminim Zeynepcigim...Yeter ki tarifnameleri olsun degil mi :) Yagmurlugum vardi, Allah'tan hastalanmadim, tesekkurler dusundugun icin.Inadina da haftasonu hava cok guzeldi ve ben yorgunluktan evde oturmak zorunda kaldim :( Regent Park'a geyik sevmeye gidecektim yoksa, Burcuk anlatmisti...

Tesekkurler Under the Chuynercigim :)

Hakikaten oyle oldu E.L.I.F, minik solda duran tatlinin icinde ceviz, uzum, karanfil falan vardi, nefisti bilseydim o helezonik olanin yerine de bu minnoslardan alirdim. Bugun yeniden gidecektim almaya ama su Tijen'in sitesindeki olaya cok uzuldum, aklim fana halde oraya takildi kaldi :( Web'de dolastim durdum. Tijen'deki yorumlara bakarsaniz orada durumu ve vahametini gorursunuz. Ben de RSS feed'imi kapattim bu yuzden. Hani o sekilde baglanip bakan arkadaslar varsa buradan da bu vesile ile duyurmus olayim.Hirsizlar, kapinizi aciyorsunuz biz de aliyoruz esyalarinizi demesin ! Bir cozum yolu bulununcaya kadar en azindan.
Siz emek harciyorsunuz, ugrasiyorsunuz, sonra biri gelip hooop uzerine oturuveriyor. Benim sitede yayinladigim butun fotograflarim kendime ait mesela, baskasi cekmedi, baska bir yerden almadim.Son posttakilerin hikayesine de bakarsaniz pek de kolay cekilmiyorlar goruldugu uzere :)Hepsinde bir emek var, zamanin harcanmasi var.

Ay naneli cayi Urdun maceralarimdan bilirim, cok lezzetlidir. Burada Filistin'li bir arkadas vardi, ona gidince yapardi.Simdi ben bahcedeki nanelerle yapiyorum. Bak iftardan sonra iyi gidecek, iyi akil ettin UBP.Ayrica senin arkadasinin dugunu yaninda bu stand ne ki?Anlat dedik anlatmadin bir turlu. Fotograf dedik yetti gari bu kadari dedin...

Sevgili Hanife, sana da bunu soyleyecektim yani alinti, hirsizlik artik ne derseniz deyin adina bu olayin. Ssenin siteni ornek diye acilmis olan ikinci vakadaki sitede aynen yayinliyorlar.Ya Atom'u ozete al ya da kapat, secim senin, yazacaklarim aynen orada gorunecekti, o yuzden e-maille ulasir misin dedim, cunku senin adresini de ben bulamadim :( Cok uzun suredir senin siteni izliyorum, hatta sende gordukten sonra fimo bile aldim yapmak icin :)Bu kadar sevdigim insanlara da bunun yapilmasina inan cok uzuluyorum.
Linklerine ekledigin icin tesekkur ederim.
Sevgiler

Hepinize hepimize tum sevdiklerimizle birlikte hayirli Ramazanlar olsun...
Simdi soooyle mis gibi bir Ramazan pidesi olsa degil mi :)

Adsız dedi ki...

Dilekciğim yeni yazılarını okudum. Okurken çok duygulandım.Acı ancak bu kadar güzel hissettirilebilir..Çok duygulandım. Baban için ne kadar güzel sözcük varsa kullanabilirsin. O çok güzel ve değerli bir insandı. Sana gıpta etmemek elde değil. Mekanı cennet olsun inşallah.Senin de kalemine , duygularına, herbişeyine sağlık.Ayrıca gezdiğin yerleri gezmiş kadar oldum. İyiki bu siteyi açtın.Selam sevgiler hayırlı ramazanlar.

Mr_TD dedi ki...

bak eskiden misir carsisinda cektigi fotolari koymus yine :)
Sen simdi ordan ne mal stoklamissin ama;abiye mamalar yaparsin artik soyle booool baharatli,acili :)

Adsız dedi ki...

Anlattim ya daha ne anlatayim yav sen de :)
PAparazi olur bundan gayrisi :)

Hanife dedi ki...

Tesekkurler Berceste,
O kadar yogun geciyorki gunlerim bu konuyla fazla ilgilenemedim ne yazik ki. Ozete ayarladim az once..BAska bir sayfa daha mi actilar, ben bilmiyordum, dedim ya cok egilemedim konu uzerine:(

Berceste dedi ki...

Çok sağolun Gülay abla, babamı tanıyan birisinden bunları duyabilmek çok güzel.Elimden geldiğince, dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım.Eski çok gezdiğim zamanlara ait fotoğraflar digital değil ne yazık ki :( Türkiye'ye gidince bir ara onlardan tarayıcıda taramak lazım, sonra da anlatmak ! Sizlere de Hayırlı Ramazanlar olsun...

Ohooo TD'ye neredesin dedik borçlu çıktık.Kuru iftira diye buna derler bak şimdi ! Ağabeyin pek baharatlı ve acılarla alakası yoktur, biber buldu mu içinde yemez hatta :) Biz tatlı yiyip, tatlı konuşalım diye tatlı aldık.Yanlız oburluk edip hepsini aynı anda midemize yollamasa idik iyi ederdik, sonra kıvrandık :)

Bak şimdi biri (UBP) meslek değiştirmek istemiyor muydu yani? Fırsat işte daha ne? Elekronik mühendisi olup da ne yapacaksın, bak Acuna :) Sahi hala Türkiye'de gündemde bu vatandaşlar mı var?

Yeni bahçesinde pisisi olan evinde güle güle otur Hanife. Sen bir daha bana e-posta atmayı dener misin? Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Spa isi ile paraparrizilik arasinda kaldim simdi :) Hangisini yapsam acaba..