23 Mart 2012

Bahçelerinde Yenilebilir Bitkiler Olan Okullar İstiyorum...


Bu aralar en büyük hayalim bu. Böyle bir okul bahçesi oluşturmak. Orada kendi kızımla birlikte çalışmak ve tüm çocukları mutlu edebilmek. Elde edilen ürünleri okul yemekhanesinde pişirmek, sağlıklı gıda ile onları besleyebilmek...

Hatta tam olarak hayal ettiğim proje olmasa da pozitif yönde burada kıpırtıları var.

Mümkün mü? Mümkün!

Herşey hayal etmekle başlar...

25 yorum:

Nihan dedi ki...

ben de, ben de, ben deeeee

Berceste dedi ki...

Eğer böyle bir çalışmayı başlatmayı başarabilirsek, seninle birlikte yapılacak o kadar çok şey var ki Nihan! Özellikle bizimki gibi küçük olanlara, öncelikli olarak resimlerle anlatmak gerekiyor. Belki bir kahraman yaratıp, onun dilinden bahçeyi anlatmak...

Nihan dedi ki...

kahramanın kralını yaratırım sana...:)))

A-H dedi ki...

Nasil guzel calisiyorlar hep birlikte :)
Cocuklari birak oyle bir okul olsun benim bile yeniden gidesim geldi :))

Evren dedi ki...

Evet evet yapmaliyiz kesinlikle. Ben kose bucak kacarken bizimki solucanlari eline alip seviyor. Benim gibi olsun istemiyorum kesinlikle. Sizin permablitz calismalarinizi da hayranlikla izliyorum. Guc ve umut veriyor! Eminim bu da mumkun olacaktir ki olmaya basladigini gormek cok guzel!

escet dedi ki...

Cok guzelmis. "worldwide" demisler, acaba iletisime gecilse rehberlik ederler mi?

Berceste dedi ki...

Bir tanesin :)

Berceste dedi ki...

Eğer başarabilirsek, sana da haber ederim, gelirsin :)

Berceste dedi ki...

Teşekkürler Evren.

Berceste dedi ki...

Biz varken, niye uzaklara gidiyorsun Escet ;-)

Bu okulları gerçeğe dönüştürmek için harcıyorum enerjimi son dönemlerde. Ne zaman, nasıl ve nerede onu söyle...

Rainbow Gatherer dedi ki...

ne ilginç bir proje :)


http://rainbowgatherer.blogspot.com

Adsız dedi ki...

merhaba berceste, bu postunu görünce çok mutlu oldum. Ben İstanbul'dan Konya'ya gönüllü olarak taşınmış bir öğretim elemanıyım. Burada yeni açılmış bir üniversitede göreve başladım. Yurtdışında hemen hemen her üniversitede olan bir projeyi ülkemizde başlattık. İngiltere'de iken çok hoşuma gitmişti bu fikir, neden Tr'de yok diye çok üzülürdüm hep, ama artık oldu. https://mevlanaunigarden.wordpress.com 'dan takip edebilirsiniz. Şimdi seramızda çimlendirme yapıyoruz. Öğrencilerimiz de çok hevesliler, güzel sonuçlar alacağız umarım.

Ceylin'in Annesi dedi ki...

Harika bir proje, umarım bu hayal gerçekleşir ve çok da başarılır olur.. Öğrencileirn gönüllü sıralamayla hergün bakım yaptıkları bir bahçe kimbilir ne güzel faydalar verecektir.

Berceste dedi ki...

Var mısın, yok musun onu söyle Rainbow Gatherer ;-)

Berceste dedi ki...

Basit Bir Gün, size e-posta ile de ulaşmaya çalıştım. Dilerim çalışmalarınız başarılı olur. Kim bilir, belki bir gün benim de elim değebilir o çalışmaya bizzat Konya'da ;-) Şimdilerde de buradan yapabileceğim birşey olursa lütfen haber edin. Sevgiyle...

Berceste dedi ki...

Değil mi ama Ceylin'in Annesi. Kim bilir, belki bizim çocuklarımız gönüllüleri olur bu çalışmanın.

Köklerden Uzağa dedi ki...

Elbette tam olarak bu şekilde değil, ama Çekmeköy'de Ütopya diye bir okul var. Orada da çocukların ilgilendiği muhteşem bir bahçe var. Belki görüşmek istersiniz.
Ben de oğlumun sadece "mutlu" olmasını hedefleyen bir okul arıyorum şu sıralar, imkanlarım dahilinde. Keşke bu mantıktaki okullar yaygınlaşsa. Çocuklar sadece doğal olanla mutlular.
Videoda beni en çok etkileyen şey hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin yüzündeki eşsiz gülümseme oldu. En önemli şey bu değil mi?
Hedefinize ulaşmak için atacağınız her adımda, desteğe ihtiyacınız olan her yerde yardıma hazırım.
Sevgiler :)

Peritozu dedi ki...

Duyması bile böyle bir projeyi insanı heycanlandırıyor Berceste :)

Berceste dedi ki...

Dilekleriniz dileğim, beklentiniz beklentimdir. Merak ettim şimdi ben Ütopya'yı. İsmi bile epeyce iddialı.
İngiltere'de gönüllülük prensibi çok iyi çalışıyor. Başlıbaşına bir görev olarak algılıyor insanlar ve severek, isteyerek çalışıyorlar. O yüzden de mutlular. Sonucunun önemini biliyorlar.

Bizde ise ne yazık ki, lutuf olarak algılıyorlar. O yüzden de kendilerine yontarak çalışmak istiyorlar, bu da düzeni bozuyor :( Yüz ifadelerinden gittiğim yer şimdi bu oldu aklımda :)

Destek için teşekkürler. Şimdi önümde katılmam gereken bir kurs var. Bu yaz o işi halledip, kolları sıvayacağım kısmetse.

Sevgiler.

Berceste dedi ki...

Elele verip de gerçekleştirilemeyecek ne var? O heyecan hiç sönmesin içimizde!

Adsız dedi ki...

Pek guzel geldi bu fikir. Umarim Turkiye'de her turlu okulda (mantar gibi tureyen ozel okulllari duymak beni korkutuyor) uygulanir. Gozlem, doga sevgisi, bilgi her sey var. Daha ne olsun...
Sevgiler,
Basak

Berceste dedi ki...

Dilerim gerçekleşir Başak. Özel okulların yanında çok güzel Devlet Okullarına dair de haberler alıyorum ve bu beni umutlandırıyor. Ama kendi kızım için ne yapacağımı şaşırmış haldeyim o ayrı! Doğa en güzel öğretmen. Newton'a, Archimedes'e bile o öğretmemiş mi fiziğin kanunlarını ;-) Sevgiyle...

evinkedisi dedi ki...

Harika proje! Fakat bunun için idealist, ekstra işten ve koşuşturmacadan kaçınmayacak öğretmenler lazım. Öğretmenleri bu yönde eğitecek de başka öğretmenler...Gönüllü olarak yapılırken sanırım karşılaşılacak en büyük engel bu olsa gerek.

Berceste dedi ki...

Pisiciğim, ben profesyonel olarak çalışmak istiyorum ama. İşim bu olacak :) Hayalim bu!

Diğer yandan gönüllü yürütülebilecek projeler de olabilir elbet. Ama emeğin değerini bilmeleri gerek!

Berceste dedi ki...

Yaptık, oldu, şükürler olsun :)