12 Ocak 2011

Babies

Bundan bir önceki yazımı okudu iseniz, gerçekten teşekkür ederim sabrınıza. Şimdi hazır olun. O kadar alın, almayın, lazım olur, olmaz dedikten sonra, size bir film önereceğim. Bu filmi de seyredin ve önce kendi hayatınızda, sonra da bebeğinizin hayatında neler lazım olacak, tekrar yeniden yeniden sorgulayın!



Filmi ilk defa Açalya'dan duymuştum. İyi ki, duyurmuşsun Açalya, sonsuz teşekkürler sana.
Merak ettim, ne yapıp edip seyretmenin bir yolunu buldum. 4 farklı ülkeden, 3 ayrı kıtadan, 4 farklı bebeğin ilk yılı gözlemlenmiş bu filmde. Öyle sahneler var ki, inanılmaz, gerçekten inanılmaz. Gözlerim yuvalarından çıkacaktı, nasıl yani çığlıkları eşliğinde. Ama hayat bu. Herkesin hayatı da aynı olmak zorunda değil!

Özellikle, hayatlarımızı standartlaştırmaya çalıştıkları bu dönemde, bu 4 bebeği oturup, bir daha, bir daha seyredip, hayat dersi almalı. Dışkısında boncuk aradığımız bebeklerimizin, dışkılarının bir mısır koçanı ile bile temizlenebildiğini, o şekilde temizlenen bebeklerin de hayatta kalabildiğini görmeli ya da aman kedi tırmalamasın, kuş gözünü çıkartmasın diye uyurken başında nöbet tuttuğumuz bebeğimizin, bize o kadar da çok ihtiyacı olmadığını farkedebilmeli ve normal hayatımıza devam edebilmeyi öğrenebilmeli. Aynı fırsatlar her ülke vatandaşının elinde olabilse, o insanlar da neler yapıyor diye en azından hayal kurabilmeli. Daha o kadar çok mesaj var ki filmde, özellikle de bana hitap eden. Bakalım sizlere de aynı ölçüde hitap edebilecek mi, etkileyecek mi?

Bu arada bizim böcüğe de birşeyler anlatmış olmalı ki Babies, bebekler bebekler diye bir iki defa oturup seyretti. Gene hatırlatmalı ona.

Özetle ve özellikle Ponijao ve Bayar'a aşık oldum ben! Onlardan dünyayı seven insanlar türeyeceğine neredeyse eminim. Gizli bir el değmezse üzerlerine...

Dip not: Burada da bir makale var, yazıyı yazdıktan sonra okuduğum. Şu cümlelerde birleşmişiz:
“When people see the film,” he said, “we hope they’ll realize that it’s not just about babies. It’s about being a human being in the world.

18 yorum:

Deli Anne dedi ki...

Gerekliler listesinden sonra da pek manidar galiba bu tanıtımın gelmesi.. Bende büyük bir istek uyandı film görebilmek için. Napıp netmeli izlemeli bence, belki bu görmemişce bebek yetiştirmelerimizi yumuşatabilir biraz.

ulay dedi ki...

http://www.baglanbize.com/online-tr-altyazi-belgeseller-film-izle/86922-bebekler-izle-babies-2010-online-izle-turkce-altyazi.html

şuradan izledim ben, link vermek doğru mu bilemedim ama, bu arada Bayar aynı Lina, özellikle ağlarken :)

fer dedi ki...

It is a great movie! i had seen the advertisements before, but only recently had the chance to see the movie.

Adsız dedi ki...

Ponijao ve Bayar benim de favorilerim oldu :)) Biz filmi Su'yla izledik. Ilk kez muziksiz bir seyi izledi, normalde 1 dakika bile bakmazdi, bebekler olunca o da cok ilgilendi. Yazdiklarina katiliyorum, "hayatimiza devam edebilmeyi ogrenmeliyiz".

Berceste dedi ki...

Bilmem onu siz bileceksiniz Deli Annem :) Son dönem yazılarının ardından bu filmi mutlaka seyret. İyi gelecek sana eminim. Bak Fragola bulmuş bir link, dene şansını oradan!

Buradan yayımlamadıkça Blogger'ı ya da Youtube'ü kapatmazlar herhalde Fragola ;-) Teşekkürler link için. Bütün bebekler birbirinden tatlı ama ikisi süper :)

Berceste dedi ki...

You are right Fer! I loved the movie so much. One of my friend tried to prepare your banana fertilaser and she is very happy for the result. Thanks!

Müziksiz derken çocuk şarkılarını kastediyorsun değil mi Evren? Bizim böcükte de aynı durum mevcuttu. Hiç seyredeceğini düşünmemiştim ama oturup bir güzel seyretti. Sonuna kadar dayanamadı elbet ama bu da birşey :) Beni yeniden yeniden birşeyleri sorgulamaya itti bu film. Hani birara insanlar Matrix ile hayatın anlamını sorgulamaya başlamışlardı :D Onlardan olmadım ama gene de sorguladım/sorguluyorum işte.

fatma dedi ki...

merhaba,
ben nutriciadan fatma.:))
Blogunuz yine hız kazandı ve sizi takip etmek zevkli.
Film hakkında Hürriyette bir yazı okumuştum ve seyredilecekler listemdeydi. Galiba sırası geldi.

Sevgiler,
fatma

hindiba dedi ki...

Dilek, bugün izledim filmi. Tesekkürler, cok hos. ve tabbi ayni anda cok düsündürücü... Food Inc. ve Zeitgeist'in agzimda biraktigi kötü tadi sildi :)

Berceste dedi ki...

Hoşgeldin Fatma :) Uzun zaman olmuştu. Bence hemen seyret! Evren de yazmış, bir tartışma da orada sürmekte :)Sevgiler...

Valla ağızda kötü tat bırakmıyor ama epey düşündürüp bazı şeyleri sorgulatıyor Evren. Burada yazıp çizmediklerimiz, eksik kalanları sende konuşuyoruz nasılsa :)

Açalya dedi ki...

Sevdiğine çok sevindim.

Berceste dedi ki...

Sevmek mi, bayıldım Açalya :) İyi ki gitmişsin ve bahsetmişsin. Teşekkürler...

Unknown dedi ki...

Cok guzel bir belgeseldi. Biz esimle bayilarak izlemistik. Asyali cocuk nasil hayvanlar arasinda buyudu :) INEKLER her onun yanidan gectiginde benim icim bir hop oluyordu :) Gercekten sansli cocuk vardir. Kimisi sansli dogar. Afrika'daki bir bebekle, Amerika'daki bebek arasinda dunya kadar sosyal fark vardi. Bunlar uzucu seyler.

ycurl dedi ki...

Bu film vizyona girdigi zaman ben dogurmustum ama dvd cikar cikmaz alip seyrettik :) Cok guzel degil mi? O hayvanlar arasinda oynarken ne de mutlular sonucta bagisiklik sistemleri de ona gore gelisiyor :)

İkiz Annesi dedi ki...

Çok güzel bir öneri teşekkürler en yakın zamanda izleyeceğim.Aslında bu gün yazdığım konuyla o kadar benzer ki biz pamuklara sarıp büyütürken aslında doğruyu yapmıyoruz bunun çocuğumuz için kötü olduğunu bir anlayabilsek...

BALLI LOKMAM dedi ki...

İzlemedim ama en kısa zamanda izlemek istiyorum. Belki biraz sakinleşirim annelik konusunda.

Selen dedi ki...

Hayatimdaki bebek dosyasini kapattigim icin bir onceki yaziyi okumadim dogrusu :)
Ama gecen hafta sonu "Babies"in CD'sini buldum ve altin bulmus gibi sevinerek satin aldim. Evde izlenmeyi bekliyor :)

Pinar dedi ki...

Ne guzel bir filmmis bu! Fragola'nin verdigi linki hemen deneyecegiz.

Berceste dedi ki...

Gerçekten çok güzel Pınar. Kesinlikle tavsiye ederim. Sizin yeğen ufaklık da sever belki biraz büyüyünce.