23 Haziran 2010

Bebek


İngiltere'den çok sevdiğim bir arkadaşımın kızı olmuştu. Bizim Pon Pon hanımdan yaklaşık 6 ay önce. Ben Türkiye'de olduğumdan hiç görme şansım olmadı onu. Ancak fotoğraflarından tanıyabildim. Ama hatırnaz arkadaşım bizim kız doğar doğmaz ona hemen cici bir elbise, body, çoraptan oluşan takım ile benim istediğim müzik CD'lerinden gönderdi. Ben mahçup oldum. Diğer yandan da çok sevindim.


Türkiye'ye özel bir hediye göndermek istedim bir türlü gönlüme göresini bulamadım. Redwork'ten nevresim takımı işlemek istedim. Ölçüleri sorduğumda(genelde İngiltere ölçüleri pek diğer ülkelerle tutmaz çünkü) çok fazla nevresim takımı var. Ama yapabilirsen oyuncak isteriz dedi arkadaşım. Dedi demesine de benim bu konuda hiiiiiç tecrübem yok! Hayatımda hiç oyuncak yapmışlığım da yok. Pon Pon hanıma kumaştan küpler yapmak istedim, daha dikerken aldı elimden, küpe dönüşemeden öyle oyuncaklar arasına hapsoldu kaldı. Nereden kalıp bulsam, ne yapsam, ne etsem diye düşünürken, sağolsun Evren çok yardımcı oldu. Bulduğu ne kadar bebekle, oyuncakla ilgili kaynak varsa bana iletti. Ama bu sefer de bilgisayarın yazıcısının bozulacağı tuttu! Gene ben derin düşüncelere dalmışken, bizim kızın elinde getirdiği, daha önceden bebek kolleksiyonuma aldığım bez bebek imdadıma yetişti.

Hemen üzerinden kalıp çıkarttım. Elimin döndüğünce elde diktim. Yüzünü nakış olarak işledim. Ördüğüm şaldan kalan siyah yün ve takı yapmak için aldığım kurdela yardımı ile de saçlarını oluşturdum. İçini pamukla doldurdum ve işte bizim oyuncak bez bebek bu şekle dönüştü.

Başı da özel, oradan istediğiniz bir yere asabiliyorsunuz.

Aslında ona etek ve ayakkabı da yapmalı diye düşünüyordum. Hatta bir iki denemem de oldu ama yakışmayacağına karar verdim. Bir de parçaların çok küçük olması sebebiyle ağzına alabilme ihtimalinden korktum.

Eh İngiltere soğuk ülke, bir de atkı ile bere örmek lazımdı(onları daha sonraki bir yazıda ekleyeceğim) minik prensese. Pon Pon hanımdan gider de bere pon ponsuz kalır mıydı? Kocaman da bir pon ponu oldu. Paketlendi ve İngiltere'ye doğru yola çıktı.

Ellerine ulaştığı haberini aldığımda, küçümenin ağabeyinin bizim bebeğe verdiği ismi de öğrendim. ''Super Doll'' Annesi bir süre sebebini çözememiş. Sonradan öğrenmiş. Bebek çok güzel uçuyormuş!
Biz de uçsak yanınıza gelip sizi bir güzel öpüp sevsek ya da siz uçsanız Super Doll'un kollarında buralara gelseniz... Ne dersiniz? Çok özlendiniz.

Sevgiyle...

11 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Çok güzel olmuş..

hindiba dedi ki...

Surat bir harika; ayakkabi ve etek olmadan da yeterince şık :) Üstelik ucmasini da biliyor, daha ne olsun? Biz olsak herhalde pilot pamuk abla koyardik adini :) Eline saglik!

Tijen dedi ki...

Pek sevimli bunlar Dilek'ciğim! Ponpon hanım da seviyor mu bu bebekleri?

Berceste dedi ki...

Teşekkürler krebim :)

Surat üzerinde çok çalıştık Evren teyze. Eh şirin olmalı değil mi? Öyle hain hain bakan bebeği kim ister? Uçmasını bildiğini biz bilmiyorduk ama, Cenk sağolsun öğrendik :) Tüm yardımların için teşekkürler. Bir tane Pinokyo kalıbı bulursak Sincap'a da yaparız belki :)

Teşekkürler Tijen'im. Sarışını bizimki. Her dönem ayrı bir bebek elinde geziyor. Eh bizim bir ağabeyimiz yok Super Doll yapacak onu ne de olsa. Çok fazla dolaştırmıyor bu aralar elinde. Onun yerine kabak kafalı, kabak kostümlü bir bebeği var, gene benim kolleksiyonumdan, onu uyutuyor, besliyor, gezdiriyor. Bir komşumuzun torunu oldu. O ne yaparsa, bizimki de bebeğe onu yaptırıyor. Eee diye ağlıyor, eee diye uyutuluyor falan :P

A. dedi ki...

Küçükken ananemin bana diktiği 2. bebeğe çok benzemiş. İlki sadece içi doldurulmuş çöp adam gibi bişiydi :D Ddedemin eski ceketinin düğmelerindende gözleri vardı :D Herkes benle onu birbirmize çok benzetirdi ama ne biçim çocukluk aklıdır bilinmez ki alır onu sürekli boğardım leğene ıslardım. Çocukluk işte. Sizde çok yeteneklisiniz baya.Ponpon şanslı.Öptüm onu.
Sevgiler

Berceste dedi ki...

Eeee boğma kısmı hariç ne güzel anılar bunlar Ashley. Dilerim bizim küçümenin ve bebeğin sahibi dünya tatlısının da böyle anıları olur. Hatta dilerim anneannen gibi dünya tatlısı da Dilek teyzeyi hatırlar. Teşekkür ediyorum. Ponpon hanım da Ashley ablasına öpücük gönderiyor. Bu aralar biraz ıslak öpüyor ama olsun değil mi? :) Sevgiler bizden...

Nihan dedi ki...

bir sürü oyuncağım vardı,ama en çok anneannemin diktiği kız bebekle pembe panteri severdim.hala hatırlarım ikisini de .güzel olmuşlar.

Berceste dedi ki...

Dilerim bizim bebek de böyle hatırlanır Nihan :) Teşekkürler... Duruyor mu hala seninkiler? Kalıplarını çıkartsak ;-)

Berceste dedi ki...

Ayyy Dilek, milyonlarca yıldan sonra Bloguna baktım, ne güzel yazmışsın yaptığın bebek ile ilgili yazıyı, çok teşekkür ederiz biz de özledik, bekliyoruz küçümen ile.

demiş bebeği yaptığım dünya tatlısının annesi. Ben de hatıralar için not düşeyim istedim buraya!

Adsız dedi ki...

Harikasin Berceste!
Cok guzel olmus. Kesinlikle denemeli! Boyle el emegi seyleri cok seviyorum :))

Berceste dedi ki...

Teşekkürler Evren. Ben de seviyorum ve elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.