16 Ağustos 2012

Yeni Lavanta Torbaları

Bu aralar gözlerimi Pinterest'e, parmak uçlarımı da iğnelere hediye ettim. Evde eğlence var! Anne kalıp çıkartıyor, bulduğu kâğıt parçasını ganimetmiş gibi kapan Uğur Böcüğü, ''Anne bu benim olsun mu? Nooolur noooolur...'' diye salonun bir ucuna kaçıyor. Bu hale dayanamayan anne bir de ona kalıp çiziyor... Sıra kumaş kesmeye geliyor, artan parçaları gene Uğur Böcüğü kapıyor. Anne bak kendime kask yaptım derken, ince ince kumaş kırpıkları dalgalı saçlarının arasından sarkıyor. İplikten, kumaşa, kâğıda kadar illa birşeyler o saçların içine kaçıyor. Ama Böcük inanılmaz keyifli, inanılmaz mutlu.

Bebekliğinden beri evde ne zaman patchwork yapılsa şenlik başlıyor. Şimdi dikiş dikme ile ilgili ne varsa adı ''Paçpörk malzemesi'' bizim evde.

Cetvel, gönye, pergel kavgamız da var elbet! En sonunda çözümü kendisi buldu. Bitirdiğim Permakültür Tasarım Kursu(bu senenin son kursu önümüzdeki hafta başlıyor bu arada, detayları burada kaçırmayın derim!) notlarını temize çekmek için defter ararken girdiğimiz kırtasiyede kendisine cetvel seti buldu. ''Anne bu paçpörk cetvellerinden istiyorum, sen seninkileri vermiyorsun'' buyurdu! Çocuk haklı. Vermesine veriyorum da, onun olmuyor. Ganimet olarak götürüp de dolabına koyamıyor. Bu şartlarda onun için eylem anne paçpörk malzemesi vermiyor oluyor... El mecbur aldık seti. Şimdi o da çizimlere başladı. Anneye bakıyor, aynısından yapmaya çalışıyor.

Herkes mutlu...

Patron anneye, çok çalış bakalım dedi. Anne de oturdu yeni lavanta torbaları buldu.

Patron diye takıldığıma bakmayın, kendisi çok cici, çok tatlı, aslında patronluk falan yaptığı da yok. İlk defa Berceste vasıtasıyla benim el işlerimden alan dünya tatlısı Fulya o, takılmam da bu yüzden.

Neticede beni yönlendirdi ve ortaya bu lavanta torbaları çıktı işte.

Böylece Ben Ellerimle serisinin bu ayki elemanları da belli olmuş oldu.

Kalpli Matruşkalara devam... Yeni renkler ilave oldu hatta onlara.

Yeni elemanlar Mantar, Matruşka teyze, Horoz, Kalpli Tavşan.

Beğenilerinize sunulur, müşterilerini keyifle bekler...

Bizimkinin ellerinden kurtulabilirlerse elbet.

8 yorum:

fulya dedi ki...

Amaç birlikte üretebilmek ve tasarlayabilmenin keyfine varabilmek..Çok naziksin, çok teşekkürler güzel cümlelerin için.Bilmukabele.Ben de seni tanıdığıma çok memnunum.Lavanta torbalarına gelince o senin azmin, bu işi sevmenle alakalı.İçinde oluncada böyle güzel şeyler çıkıyor ortaya, eminim ve dileğim çok harika şeyler başarıcaz birlikte.Ellerine, yüreğine, emeğine sağlık arkadaşım :)
İmza patron.Bak buna gülünür :)))

Demet dedi ki...

Çok güzeller eline sağlık!

Selen dedi ki...

Dilekcigim
Cok sevimli olmus bunlar bayildim. Senin ve minik kusun ellerine saglik. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba berceste.hepsi birbirinden sevimli olmuş.ellerine sağlık.yalnız ben kanaviçe cupcakeleri nasıl göndereceğimi bilemedim.

Berceste dedi ki...

Ben teşekkür ederim Fulya. Ben de seni tanıdığıma çok memnunum.

Teşekkürler Demet, senin geri dönüşüm projelerinin kenarından köşesinden çıkan kumaşlarla yapabilmen mümkün lavanta torbalarından!

Teşekkürler Selen. Sevgiler...

Teşekkürler A.Bade. E-posta gönderdim. Eline ulaştı mı?

fako-balikcim//blogspot.com dedi ki...

Levanta kokusunu cok severim. Eskiden Cingeneler satardi :)

BOŞNAK KIZI dedi ki...

Hepsi çok güzel görünüyor elinize emeğinize sağlık :)

Berceste dedi ki...

Hâlâ satıyorlar FAKO ama pahallı satıyorlar :)

Teşekkürler Boşnak Kızı.