29 Ekim 2011

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!



Yıl 1938...

Atam hasta yatağında...

----

Cumhuriyet Bayramı gecesi, Boğaziçi vapurlarından birini tutan gençler, Dolmabahçe Sarayının rıhtımına yaklaşmışlar, haykırışıyorlardı. Atatürk kesik kesik konuşarak pencereye gitmek istediğini anlattı. Kollarına girdiler. Pencere kenarındaki koltuğuna oturdu. Vapurda bir kıyamettir koptu. Gençler hepbir ağızdan ''Dağ başını duman almış, gümüş dere durmaz akar'' türküsünü söylüyorlardı. Atatürk mırıldandı:

- Bu bayramlar ve yarınlar sizindir, güle güle dedi ve gözyaşları ile ölüm yatağına döndü.

Kaynak: Çankaya - Falih Rıfkı Atay - Sayfa 491

Yıl 2011...

Biz, bize bırakılan yarınımıza ''Cumhur (TDK - 1. Halk. 2. Topluluk)'' olarak ''Cumhuriyetimize ve Cumhuriyet Bayramı'mıza ne kadar sahip çıkıyoruz? Bunu lütfen kendi kendinize sorunuz.

Biz, ailece elimizde bayrağımız, gönlümüzde Atatürk sevgimizle, herşeye, herkese inat Cumhuriyet Bayramımızı kutlayacağız.

''Cumhuriyet özgürlük, insanca varlık yolu, Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolu!'' diyerek, 50. yıl marşımızı, ''Bir hızla kötülüğü, geriliği boğarız, karanlığın üzerine güneş gibi doğarız''deyip 10. yıl marşımızı, 1938 yılındaki gençler gibi Dağ başını duman almış türküsünü söyleyeceğiz...

Hepinizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!

3 yorum:

Peritozu dedi ki...

Çok duygulandırdı beni, yaptığınız alıntı. Hele bir de slaytı izleyince...

Peritozu dedi ki...

hatta şimdi yaptığınız alıntıyı ve slaytı bende facebook sayfamda paylastım şimdi… güzel yüreğinize sağlık :)

Berceste dedi ki...

Teşekkürler Perim :) Bu yazıyı ağlaya ağlaya yazdım desem! Beynimde döndü durdu, döndü durdu, nasıl yapabilirler sorusu kahretti beni desem!