14 Eylül 2010

Bu Çiçeği Tanıyor musunuz?


Bilenler yakınen tanıyordur ama ben gene de daha çok şehir yaşamının içinde olanlara bizim Pon Pon hanımın dili ile sorayım, bu ''çiçe'' ği tanıyor musunuz?


Hazır çiçeklerden söz açılmışken de sizi yeni buluşma alanımız Doğayı Keşfederken'e davet etmek isterim. Günlüklerinde gezdiği gördüğü yerlerde sevdiği çiçeklerden, bahçelerinde, evlerinde yetiştirdiği çiçeklerden bahseden bizler, daha doğrusu öncelikle günlük adını bile Hindiba'nın Almancasından alan Evren  ve Beste , bu konuyu toplu halde bir noktada yazma fikrini geliştirdiler, ardından bizleri de hatırladılar ve çağırdılar. Bu fikirle de yeni bir başlangıca adım attık. Sizlerin önerileri, fikirleri, bilgileri ile de gelişeceği umudu taşıyoruz. Hepbirlikte doğayı keşfedelim mi?


Güncelleme: Yorumlarda fikrini belirten herkese çok teşekkür ederim. Anlaşılan ''Patlıcan'' ı tanımayan yok! Bu fotoğraflar Cambridge'de bir bahçe markette yetersiz ışık şartlarında çekildiği için, sonradan da ben boyutlarını küçültünce netliği de bozulmuştu üstelik, ama herkes bildi bu Tijen'in ''Mor Fistanlı''sını.

Beste'den Akşam Sefaları geldi Doğayı Keşfederken'e. Bekleriz....

6 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Patlıcan çiçeği :)

http://www.bahcesel.com/photosel/data/500/DSC00668.JPG

beste dedi ki...

patlican cicegine benziyor ama yapraklari farkli galiba. Cici blogumuz hayirli olsun ne guzel bitkiler paylasacagiz orada, sevgiyle

fethiye dedi ki...

Patlican cicegi mi :)

4 sene onceki bi sorumu hatirlatti: http://www.yogurtland.com/turkce/2006/07/03/taniyabildiniz-mi/

hindiba dedi ki...

Gelip gidip bakiyorum. Patlican bu galiba diyorum. Yazayim da icim rahat etsin bari :)

Tijen dedi ki...

Mor fistanlı güzelin çiçeği galiba bu Dilek'ciğim. Bizim bahçede iki kök var, ver babam veriyorlar mor fistanlıdan.

Berceste dedi ki...

Yahu biriniz de bilemeseydiniz bari :) Evet Patlıcan oluyor kendileri. Üstelik Cambridge'de, bir bahçe markette, saksı içindeydi gariban. Fethiye'nin yazısı aklımdaydı epey önceden. Hatta fotoğrafı çekmekteki ilham kaynağım olduğunu da itiraf edeyim. Doğayı Severken'i tanıtmak için böyle bir yol seçince, elimdeki iki değişik çiçekten Mor Fistanlısı çıktı piyangodan :)
Teşekkürler, ağzınıza, parmaklarınıza sağlık!