12 Nisan 2009

Nazar mı değdi nedir?

Uzun süredir sesim çıkmıyor... Çıkamıyor!

Önce Ponpon hanımın oturma izninin çıkmasını bekleyişimiz. Umduğumuzdan uzun sürüşü. Biletlerimizin yanışı. İstediğimiz tarihte dönemeyişimiz.

Bu arada benim belimin tutuluşu. Olağandır deyip, geçmesini bekleyişim. Günden güne bel ağrım azaldı diye kendimi kandırırken, oturma izninin çıkışı. Yeniden biletlerimizin alınşı. İngiltere'ye dönen babamızın bizi almak üzere gelme hazırlığına başlayışı.

Bir gece Ponpon hanımın uyumayacağının tutuşu. Genelde pek naz niyaz etmezdi ama gaz ağır bastı, garibanı çileden çıkarttı diye düşünüşüm. Azıcık omzumda kalışı ve ertesi sabah kalktığımda, sol bacağımın yan tarafını, ayak parmaklarımın üçünü hissetmez oluşum. Topuk ve başparmak, yanındaki parmak sağlam sanki diye düşünüşüm... Ama bacağımda şiddetli bir ağrının varoluşu . Kıvrandıran, bağırtan cinsten. Ne oluyorum yahu dedirten cinsten.

Ponpon hanımın aşı günü geçince, benim ağrı da birden geçti sanki deyişim, aldığım ağrı kesici etkisini gösterdi yanılgısı... Babamızın çok sevdiğimiz doktor aile dostumuzu arayarak, ben ikna edemiyorum, doktora gitsin bu hatun deyişi... Kulağımdan tutulduğum gibi önce MRI çekilmek üzere sağlık merkezinde, sonra da doktorda kendimi buluşum . MRI çekildikten sonra yanıma gelen çocukcağızın gözler kocaman ve acımaklı, çok mu ağrınız var deyişi, eyvah yandım diye düşünüşüm, MRI'ın raporunu yazan doktorun, aile dostumuzun ve onun götürdüğü doktorun acil ameliyat, hatta yarın ameliyat deyişleri... Benim ikna olmayışım. Fizik tedavi ile düzeltilemez mi kısmına takılışım... Sonrasında gördüğüm iki doktorun da acil, hatta yarın ameliyat deyişleri... Babamızın bizi almak üzere geldiği günün hemen ertesinde apar topar ameliyat olarak felçten sıyrılışım!

Hala uyuşuk bir ayak, hala topallayan bir ben.

Nazara mı geldik dersiniz?

36 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Muhtemelen nazar oldunuz..Ben de dönüp yazmanı bekledim bir süre..Sonra görünce şok oldum.Çok geçmiş olsun, umarım bir daha karşı karşıya kalmazsın böyle bir sorunla.
Prensesini de öpüyorum buradan :)

pecete dedi ki...

Çok geçmiş olsun Berceste. Gördüğümde pek anlamamıştım hatta "Yok canım, herhalde aileden başka birisidir." şeklinde düşünmüştüm. İşin tek güzel tarafı bence; daha geç olmadan olayın saptanmış olması. Tekrar geçmiş olsun arkadaşım...

BETUL dedi ki...

Cok cok gecmis olsun, Dilek. Allah seni kizina bagislamis. Insallah en kisa zamanda eski sagligina kavusursun.

Demet dedi ki...

Geçmiş olsun Berceste, bir an önce tamamen iyi olmanı diliyorum.

İpek Kuscu dedi ki...

Canım Dilek,çok geçmiş olsun.
Ponpon hanım'da seni de çok çok öpüyorum.

NAZLICA dedi ki...

Çok geçmiş olsun Berceste. Tüm ailene sağlıklı ve güzel günler diliyorum.

Burcuk dedi ki...

Dilekcim cok gecmis olsun ya cok uzuldum okuyunca:( umarim daha iyisindir simdi, yakinda da tekrardan normal hayata donersin, hay Allah ya ne terslik:(

sevgiler,

B

Hulya dedi ki...

cok gecmis olsun berceste,okurken cok sasirdim,hicbirseyin ihmale gelmemesi gerektigine bir daha inandim,

Hobiriks dedi ki...

Canım çok çok geçmiş olsun .. Ne çok şey olmuş ben de minik hanımla ilgilenmekten yazamadığını düşünüyoordum . çok üzüldüm gerçekten , dualarım sizinle . sen de kendine ve minik hanımı sık sık maşallah de ;)

öperim
hatice

Çileksuyu Sibel dedi ki...

cok gecmis olsun Dilek'cim..uciz atlatmissin-iz...kendine dikkat et,ponponcuna da ....cok seker bu ponpon ismi,sevdim ben...

Hanife dedi ki...

Dilek'cim,
Yeniden cok gecmis olsun arkadasim. Umarim simdi cok daha iyisindir. Sevgilerimi ve gecmis olsun dileklerimi gonderiyorum sana..

Adsız dedi ki...

çok geçmiş olsun, hatta şimdi bu yorumları okurken tüm sıkıntılar geçmiş gitmiş olsun inşallah arkadaşım, bir daha da göstermesin :(

LaMa dedi ki...

Ponpon'a ailesi ve tum sevdikleriyle mutlu,kazasiz belasiz ,nazarsiz bir omur diliyoruz.
Sana da cok cok gecmis olsun, en kisa surede sagligina kavusursun insallah, Ponpon'un anneye ihtiyaci var.

ipek dedi ki...

Dilek'ciğim,
Çok geçmiş olsun. Çok beklemeden, doğru bir karar verilmiş olması ve tedaviye hemen başlanması büyük şans.
Sağlık dolu, mutlu günler hepinize.
sevgiyle

NuR dedi ki...

Ayyyy çok üzüldüm, geçmiş olsun, fıtık mı, disk kayması filan mı? Hepinize geçmiş olsun, umarım şimdi iyisindir canım. Ponpon hanımın anneciği çabuk iyileşsin
Sevgiyle kal

Tijen dedi ki...

Dilek'ciğim,
Ayrıca yazıştık, haberleştik ama bir kez de buradan geçmiş olsun demek istedim. Bundan sonra hep güzel şeyler olsun hayatınızda, yaşadığın terslikleri unutturmak için.

ayçobanı dedi ki...

Haydaaa, çok geçmiş olsun :( Ben de pek geç fark etmişim bu yazını utandım. Umarım şimdi hepiniz iyisinizdir!! Güzel haberlerinizi bekliyoruz...

Ozgur dedi ki...

Cok gecmis olsun,umarim daha iyisinizdir.Doner donmez mutlaka goruselim.

Eger blogumu takip etme imkanin olduysa gormussundur.Benim de pek sesimin solugumun cikmadigi bir donemdi.

Sevgiler ve iyi bak kendine ve bebesine

Papatya dedi ki...

Çok geçmiş olsun Dilekcim,
zamanında teşhis konması seni daha beter bir durumdan kurtatmış çok şükür. Şifalar ve bebüşünle birlikte sağlıklı günler diliyorum..

zynep dedi ki...

canım tekrar geçmiş olsun, şimdi nasılsın, umarım çabucak iyileşirsin ahh ahh kotu bulutlar kayıp olun lutfen ...

sevgiler

Rumeli Kızanı dedi ki...

Dilek çok geçmiş olsun ya.. Hakkikaten sana nazar değmiş galiba. Umarım gerçekten geçmiştir.. Kendine ve bebeğine iyi bak:)

Mr_TD dedi ki...

1. Anneler günün kutlu olsun :)

sevgiler,
TD

Demet dedi ki...

Şimdi nasılsın Dilek, her şey yolunda mı? Umarım hızla iyileşmektesindir.
Sevgiler...

Şeyma dedi ki...

Geçmiş olsun, birazcık nazar olmuş sanırım :) Ponpon Hanım'ı öptüm...

evinkedisi dedi ki...

Sevgili Dilek;

Öncelikle çok özür diliyorum uzun zamandır pe blog takibi yapamadan öyle kendiminkine yazıp çıkıyordum şimdi sen bana yazınca geleyim dedim ki ne göreyim?! Sen de kızını Ocak ayında almışsın kollarına! Daha önceki postlarına baktım, hiç bahsetmedin mi hamilelikten ben mi kaçırmışım? Neyse, birincisi bu yaşananlar için çok ama çok geçmiş olsun diyeyim, ikincisi minik bebeğini kutlarım ben de :)

Unknown dedi ki...

Berceste'cigim cok gecmis olsun. Cok uzuldum, ama sanirim artik daha iyisin. Iyi ki esin gelmis de seni doktora goturmus. Acil sifalar diliyorum. Sevgiler.

Bocuruk dedi ki...

Geçmiş olsun Dilek'ciğim, Allah bir daha yaşatmasın inşallah. Umarım şimdi daha iyisindir. Ben oldukça geç kalmışım geçmiş olsun demekte, kusuruma bakma ne olur. Güzel ponpon prensesi de kucaklıyor ve kokluyorum:)
Sevgilerimle...

Asortik Krep dedi ki...

Hadi artık yazmıyormusun..?
Bekliyoruz :)

NuR dedi ki...

Sevgili Dilek, umarım çok daha iyisindir. Minik prenses hızla büyüyordur... benim için kokla
Sevgiyle kal

Berceste dedi ki...

Sevgili arkadaslar, iyi ki varsiniz. Hepinizin iyi dilekleri icin tek tek, ayri ayri cok tesekkur ederim. Bir kez daha anladim ki: "Olmaya devlet cihanda bir nefes saglik gibi!" Henuz tam iyilesmedim, gun gun surecekmis iyilesme safhasi. Verilen fizik tedavi hareketlerini yapmaya calisiyorum ki uyusan bolgeler hayata donsun ama 1 ayda daha tam duzelme gerceklesmedigi icin topalliyorum ne yazik ki, umutla tam iyilesecegim gunu bekliyorum.

Uzun suredir buralarda goremedigim arkadaslarla da yeniden bulusmayi diliyorum...

Suleyman Ve Ben dedi ki...

Merhaba Berceste,

Gecmis olsun = We really hope that you'll get well soon :)

Ama en guzel haber: senin kucuk prenses - Tebrik ederiz.

Sizin icin bizden dilek:
Berceste daha iyi az zamanda, ve bebek ile cok mutlu ve harika gunler :)

We wish you, your little one and your entire family healthy and happy days - cok selam Kanada'dan.

Nazar boncuk sizin icin :)

Gorusuruz,
Suleyman ve Ben

Berceste dedi ki...

Çok teşekkürler Süleyman ve eşi. Bebek için darısı sizin başınıza ;-)

Fifi Croissant dedi ki...

Ben de gecikmiş de olsa geçmiş olsun dilerim...

Aynı semptomlarla ameliyat oldum, bir hafta sonra 1 sene olacak, hala topallıyorum :( Topallamayı da geçtim, ameliyat öncesi hiç bir sorunum yokken, narkozdan çıktım çıkalı mesanem çalışmıyor. O yüzden gerçekten geçmiş olsun Berceste, uyuşukluk bir biçimde azalarak geçiyor, hiç dert etme...

Berceste dedi ki...

Sana da çok geçmiş olsun Magissa. Korktum ben şimdi :( Ameliyat öncesi bana da sinirlerde her an zedelenme olabilir, mesane bölgesinde en ufak bir uyuşma hissedersen aninda ameliyata gireceğiz demişti doktorum. Senin sorunun da düzeliyormuş ama daha uzun zaman alıyor dedi doktorum. Ayağımdaki uyuşma topallamama sebep oluyor. O düzelince topallama da geçecek diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum? Bir de bana fizik tedavi öneriliyor. Sana yapılmış mıydı? Teşekkürler yorumun için.

Fifi Croissant dedi ki...

Topallama kismini gercekten dert etme bence. Ben ameliyata girerken sol bacagimi hic am ahic hissetmiyordum. Testereyle kesseler anlamam diyordum, o derece. Topallamak ne kelime, o bacagimi basbayagi surukluyordum. Ameliyat sonrasi ise sadece bacagim degil, belden asagimi hic hissetmez halde uyandim. Yuruyebiliyordum ama derim, kaslarim hissizdi. Sonra bu uyusukluk birkac ayda bayagi acildi. Yurumem zamanla duzeldi, yaklasik %85-90 daha iyi diyebilirim. Sol ayagimin disi, topugu, sol bacagimin dis yani, sol kalcamin tamami, sag kalcamin arkasi ise neredeyse tamamen hissiz hala.

Yalniz benim ameliyatimda birseylerin ters gittigi kesin, o yuzden tam da ayni durumda degiliz sanirim. Fitik yuzunden olmus senin uyusma galiba, o da fitik ortadan kalkinca zamanla iyilesiyor iste. Hic uzulme...

Sinirler cok yavas iyilesiyormus, gunde bir milim bir milim gibi bir hizla!

Berceste dedi ki...

Demek ki senin fıtığın da çok büyükmüş Magissa :((( Çok çok geçmiş olsun. Benimki için çok büyük ama sinirlerin geçtiği alan da normal insana göre daha geniş, oradan kurtardın demişti doktorum. Çok yol yürüyen, çok hareket eden bir insan iken bunları yapamamaya dertleniyorum. En çok dertlendiğim de Ponpon hanımı kaldıramamak :((( Ama çok şükür yürüyebiliyorum, hareket edebiliyorum. Beterin beteri var Allah korusun. Bir de gene çok şükür ki çaresi olabilen bir hastalık. Normal zamana göre çok dikkat etmem gerekecek ki ben bu konuda daha çok endişeliyim. Tez canlı olup hayde hop deyip yapıveririm, sonra da acısını ben çekerim böyle işte :((( Muhterem İngiliz doktorum insan maymundan gelir masalları ile uyutmayıp fizik tedaviye yollasaydı, belki bugün bu hale gelmeyecektim! Burada en çok ona hürmetlerimi gönderiyorum!!!! Doktorun kimdi senin? Benim doktorum yavaş yavaş olacak ama düzelecek deyip duruyor. Bakalım yaşayıp göreceğiz. Bir endişem de başka fıtık oluşumu. Arkadaşlarımdan başlarına gelenler var ve platin çivi takılmış. En çok bu durumdan korkuyorum :(((( Sinirler de dediğin gibi imiş evet. Genel cerrah bir tanıdığımız da aynı şeyi söyledi. Uyuşma olan alan ne kadarsa o kadar mm'yi günden say dedi. Bende de sol taraf. Kalçadan ayağa, ayakta da küçük parmak ve yanındaki iki parmak ile topuk çevresi hissedilmeyen alan! Görüşmek dileği ile...