03 Mayıs 2008

Feshane'de Anadolu Kültür Turizm Fuarı

26 Nisan'da elime ulaşan bir e-posta ile öğrendim Feshane'deki Anadolu Kültür ve Turizm fuarını, keşke gidebilsem demiştim ve kısmet oldu gittim. Eğer el işlerine sizler de benim kadar meraklı ve İstanbul'da iseniz, kaçırmayın derim.

Özellikle de Kahramanmaraş'a ait bölümü ve Nakkaş'ın el işlerini sakın ola kaçırmayın diye altını bir kez daha çizerim. Nasıl bir kültürün evlatlarıyız, hanımlarımız ne kadar marifetli bir kez daha gözlerinizle görüp, dünyalar tatlısı Sıdıka hanım ile tanışabilir, onun tatlı dilinden çalışmalarını dinleyebilirsiniz.

İpek üzerine yapılan işlemelere bakmaya bile kıyamayacağınızı garanti ederim.

Fuara pek çok ilimizden katılım var. Edirnenin aynalı süpürgeleri ile meyve sabunları, Kastamonu'nun sarımsağı, el bağlamalı çarşafları, örtüleri, Yozgat'ın yazmaları... Neler var, neler...

Detayları daha sonra anlatacağım. Ama gözleri ile görmek isteyenlere önceden haber vermek istedim.

Kaçırmayın!

6 yorum:

ayçobanı dedi ki...

Oh oh cennete düsmüssün ne güzel :)) Yeni yaratilar icin ilham verecek cok güzel bir besleme olduguna eminim.

NuR dedi ki...

Sevgili Dilek,
Senin adına nasıl mutlu oldum, gözlerin vede gönlün şenlenmiş, kafanda bir sürü proje oluşmuştur. Ne çok isterdim, ama kısmet...Nakkaşı bol bol gezdim, sık kullanılanlara ekledim, teşekkürler
Sevgiyle kal

hindiba dedi ki...

Dilek, ben bu işlerden hiç anlamıyorum, biliyorsun. Ama senin gibi bir bilenle gezmek isterdim doğrusu. Bizi çıkaracağın sanal geziyi merakla bekliyorum.

Tijen dedi ki...

Ne güzelmiş. Orası çok kalabalık oluyor ama değil mi?

NuR dedi ki...

Geleceğin anesinin Anneler günü kutlu olsun, güzel bir hafta dileklerimle
Sevgiyle kal

Berceste dedi ki...

Aynen dediğin gibi oldu Ayçobanı'm :) İnşallah öyle olur. Kurs için epey bilgi edinmiş oldum ve gerçekten Nakkaş'ın nakışlarına bayıldım!

Teşekkürler Şennur. Sevgiler...

Sağolasın Evren. Anlarsın sen de eminim, meram et yeter :)

Güzeldi Tijen'im. Biz haftaiçi gittiğimiz için çok kalabalık değildi. Hatta açılışı Kaymakam amca ile beraber yapıp, bir de nutuk dinledik adet olduğu üzere :)

Kısmet olursa diyelim ve bu güzel günde düşündüğün için çooook teşekkür ederim Şennur. Sevgiler.