07 Ekim 2007

Ben nerelerdeyim ve neler oluyor?

Biliyorum bir yazıyorum, bir susuyorum. Sesim sedam çıkmıyor. Diğer siteleri ziyaret edemiyorum... Neler oluyor bana?

Geçtiğimiz hafta gözlerim arkamda kalarak Türkiye'den Cambridge'e döndüm. Eh her seferinde bir dönüş macerası yaşamam lazım ya! Bu sefer de uçak yolculuğu gayet iyi geçti. Yanımda hoş sohbet, yardımsever, yaşlı bir İngiliz çift ile konuşa konuşa geldim. Bavulum falan da gelebildi, sorun yok. Gidiş-dönüş tren biletim vardı. İstasyona bir indim Stansead'te, Cambridge treni yok. Panolara bak, insanlara sor derken durum anlaşıldı. Yolda çalışma olduğundan, treni iptal edip, onun yerine otobüs seferi koymuşlar. Elimde iki koca bavul, homur homur söylenerek, Allah'a çok şükür ki düşmeden yukarı çıktım. Otobüs de geldi,bindim. E burada da sorun yok. Ton ton şöför amca, yolun yabancısı olsa gerek, yol bulmak için GPRS kullanıyor. Buradaki genel adı ile Tom Tom(hani bizim kağıt mendillere Selpak dediğimiz gibi buradakiler de markası ile anıyorlar bu zımbırtıyı)

Tom Tom sağa dön diyor amcaya, o da dönüyor. Üç yüz metre öteden sola diyor, o da uyuyor, harfi harfine gittik tam 40 dakika boyunca. Gittik gitmesine de bu meretler otobüsü ölçüp biçip hangi köprüden geçer, hangisinden geçmez söylemiyor ki! Geldik bir köprüye, altından o otobüsün geçmesi imkansız! Çok keskince çizilmiş bir ''S'' harfi düşünün ortasında köprü olsun ve otobüsün boyu da ''S'' ' nin boyundan çok büyük olsun! 15 dakika manevra yaptı amca. Arabalardan insanlar indi, gel, git dediler. Kan ter içinde kaldı. Ben içimden ''amca yapma, vazgeç, yok yolu'' dedim durdum. İnat etti amca. Ama sonunda anladı. Hani köprünün altına otobüsü sokmayı başarsa, kuyruğu kurtaramayacak. Biz de çıkamayacağız, ya köprüyü yıkacaklar ya da otobüsü kesecekler falan! Neyse amca olmayacağına ikna oldu. Özür dileyerek gerisin geriye aynı yola koyuldu. 40 dakika daha geri döndük mü? Bir saat boşu boşuna geçti mi? Sonra çıktık otobana, 45 dakika da oradan Cambridge tren istasyonuna sürdü mü? Göya trenle çabucacık gelecektim. Hadi indik, taksiye bindik.

Şehrin içi iğne atsan, yere düşmez halde. Üniversite açılmış. Öğrenciler, anaları babaları ile gelmişler, şaşkın şaşkın geziniyor ya da alış-veriş yapıyorlar. Bir de, gidip gidip ballard denen zımbırtılara takılıyorlar. Bu zımbırtılar taksi ve otobüslerin geçip, özel taşıtların o yoldan geçmemesini sağlayan bir sistem oluyor. Yerde sopalar var, taksi ve otobüslerdeki bir aygıt(OGS'ye benzeyen) okunarak sopa yere iniyor, ardından geri yükseliyor. Bizim acemiler de, onun önünden geri dönmeye çalışırken, yolu tıkıyor! İstasyondan eve 15 dakikalık yol oldu mu 45 dakika! Eve vardığımda çizgi filmlerdeki gibi tepemde yıldızlar uçuşuyordu.

Eh evin beyi benden 15 gün önce dönmüş olduğu için temizlikle geçti pazar günü...

Veeee esas haber, ben pazartesi günü 5 sene sonra yeniden çalışmaya başladım! Tamı tamına 5 sene sonra. Evlenip bu ülkeye gelişim de eylül sonuna denk geliyor, yeniden çalışmaya başlayışım da!

Gene bir tekstil firması. Artık bu sektörle ayrılamayız biz! Bu sefer daha farklı bir konu. Biz müşteri konumundayız ve Türkiye'de üretilecek ürünlerin, müşterimize uygunluğunu kontrol ediyoruz. Tasarımcılarımız ve patronumuz yeni ürünleri tasarlıyorlar. Müşteri alım aşamasına geçtikten sonra numuneler geliyor, ölçüleri kontrol ediliyor, müşteriye gidiliyor. Müşteride, canlı mankenler üzerinde ölçülerin uygunluğu kontrol ediliyor. Yakası, paçası uygun mu? Büzme, pot var mı? vs vs... Bunun üzerine gelen eleştiriler karşı tarafa gönderilip, istenenin üretimi aşamasına geçiliyor. Bu sırada, kumaş üzerine testler uygulanıyor. Onların müşterinin standartlarında olup olmadığına bakılıyor... Özet olarak iş bu.

Yeri Londra'da, fotoğrafta görülen binaların arka tarafında... Love Actually filminin çekildiği sokakta. Hatta yarın bizim binanın dışı gene bir filme sahne olacakmış.

Beklemelerle, arada otobüs ve yürüme ile günde tamı tamına 5 saatim yolda geçmekte. Eve gelip, biraz karnımı doyurup, uyumaya anca zaman kalmakta. Bu yüzden, sistem tam oturuncaya kadar çok sesim çıkamazsa affola. Ama sizi bulduğum kısa aralarda izliyor olacağım ve ilk fırsatta iki satır mutlaka yazacağım. Dilerim herşey çok güzel olur...

DDD için Tijen hoş ve değişik birşeyler hazırladı. Onu ziyaret etmeyi de unutmayın olur mu?

28 yorum:

Adsız dedi ki...

Yeni işin hayırlı olsun Berceste!

evinkedisi dedi ki...

Berceste hoşgeldin! Yazının ilk yorumunu yapayım :) Günlük beş saat yollarda mı geçiyor? Aman Allah'ım dedim. Uçak dışında yaşananlar gerçekten ürkütücü olmuş daha doğrusu o ülkede yabancı olsan diye düşündüm bir anda...Ne yapılır, değil mi? İngilizce'den hiç anlamasan mesela? Aklıma şimdi en son çekilen ve Fransa'da tatil kazanan MR Bean'in serüveni geldi de :)Tek söylediği Grasyas'dı :)

Kolay gelsin, yeni işin hayırlı olsun :)

Hulya dedi ki...

Berceste,
geçen hafta gruba gelen maillerde okumuştum çalışmaya başladığını.epey meraklanıyordum,dedim ama hafta sonu kesin yazar diye.pazartesi günü de ilk iş baktım.çok sevindim, hayırlı olsun.::)

Zeynep Seda dedi ki...

Aaaa super haber, super super!! Cok sevindim, hadi hayirli olsun. Off simdi o kadar aradan sonra zor gelir, hele bir de uzerine o kadar yol. Ben de sikayet ediyorum hergun 1 saat araba kullaniyorum diye !! Neyse alisirsin:) Istanbul'dan donus yolculugun da oldukca macerali gecmis:) Gecmis olsun ve tekrar tebrikler!

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

bercestem dönüsün muhtesem olmus demek geldi aklima valla okurken! ama en güzel haber yeniden ise baslaman! bilirim ne zor oldugunu calismamanin, oyüzden senin adina cok ama coookk sevindim, tebrik ederim arkadasim :)

Punto dedi ki...

B5 günlüğünü değiştirmiş. Adresini de. Haberin olsun.

Pia dedi ki...

Hosgeldin Berceste

Gercekten guzel bi haber bu, eylul san ugurlu gelmis. Hersey daha da iyi olur insallah

sevgiler

Bocuruk dedi ki...

Hoşgeldin evine:) Yeni işin hayırlı olsun. Umarım yolda geçireceğin 5 saate değecek güzel bir çalışma ortamın ve iyi bir işin olur. Kolay gelsin.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

bercesteciğim, öncelikle hoşgeldin ve yeni işin hayırlı olsun:)

yol maceran epey zor geçmiş, ama anlatırken epey güldüm, özellikle söforun kopruyu geçemeyişinde ki gayreti ve GPRS kullanmasında:=) hemen kendi otobus şöförlerimizi düşündüm...

güzel bir gün diliyorum, sevgiler...

NAZLICA dedi ki...

Yeniden işe başlamana sevindim, hayırlı olsun. Sevgiler

Daphne dedi ki...

Hangi filmi cekiyorlarmis? Fotograf cektin umarim...

Ne oldu bizim mankenlik isi :P

B5 dedi ki...

Olaysiz donus pek olmuyor zaten yollarda..
Isinde basarilar, hareketli bir donem baslayacak anlasilan yeni yil gelmeden..

Blogum degisti bu arada, daha rahat okursun umarim ;)

Unknown dedi ki...

Berceste harika bir haber bu:)) Hayirli olsun..Ne zaman islatiyoruz?

Yasemin dedi ki...

hayde bakalim :) yani pismis tavukla yarisarak nihayet evine donmussun, e bide guzelinden is bulmussun :) hayde bakalim kazan mubarek olsun canim! simdi sira daha sık guncellenen bir sayfa haline gelmeye geldi.. e ne de olsa ingiltere diyarlarinda internette bilgisayarlarda hizlidir ;) heveslen bekliyorum!

Tijen dedi ki...

Dilek'ciğim,
Yeni işin ve yeni yaşantın hayırlı uğurlu olsun. Yolculuklar zor olacak ama bol bol da kitap okuyabileceksin. Biz de bu yanından bakalım bari değil mi? İşyerine gidip gelirken serviste bol kitap okurdum, göz doktoru yasaklayana kadar...

Çileksuyu Sibel dedi ki...

hosgeldin Dilek'cim.yenis isin hayirli olsun..bence o kadar yorgunluklara ragmen,calismak gibisi yk..basarilar dilerim hayatinin yeni doneminde...

Ferhanca dedi ki...

Dilek,evine hoş geldin,işin hayırlı olsun ,günde beş saat yolda onada geçmiş olsun:))
Senin için iş iyi olmuştur umarım.
Her şey gönlünce olsun, çok çok başarılar dilerim.Bayramınızı kutlar ,mutlu günler dilerim.Sevgiler.

munevver dedi ki...

İyi bayramlar Dilek'ciğim.

Nane Limon

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Beş saat yol muuu???
Bana yarım saat zor geliyor. Ne ettin sen Dilek?
Şaka bir yana tekrar hayırlı uğurlu olsun yeni işin. Severek çalıştıktan sonra sorun olmaz eminim.
Bayramını kutluyor, mutlu ve güzel bir bayram geçirmeni diliyorum.

Yasemin dedi ki...

bercestecim hayirli bayramlar!

Adsız dedi ki...

Bayramınızı Ailece Kutlar,Sağlık ve
Başarılar Dilerim.Cüneyt,Ankara

Açalya dedi ki...

Yeni isinde basarilar Berceste'cigim, anladigim kadariyla epey zevkli bir is.

Goddess Artemis dedi ki...

Mimlendiniz! :o)

MorKoyun dedi ki...

Iyi bayramlar apla;)

pecete dedi ki...

Özlüyorum...

elif dedi ki...

selam

yeni işin hayırlı olsun günde 5 saat te kolay değildir heralde başarılarının devamını dilerim

sevgilerle
hoşçakal
elif

Unknown dedi ki...

Berceste ben de merak etmeye baslamistim, tam girip bir mesaj birakayim nerelerdesin diye adim attim ki yazini gordum. Demek Turkiye'deydin. Evine hosgittin! diyeyim ben de:) Herseyin yolunda olduguna sevindim. Yeni isin de hayirli olsun. Kolay gelsin. Sevgiler.

Berceste dedi ki...

Teşekkür ederim Zeynep.

Hoşbulduk Evin Pisisi :) Ben de 5 sene önce yaşasaydım uçaktan inince yaşadıklarımı hiç hoş olmazdı, yine de sevmedim ama o zaman elim ayağım birbirine karışırdı :( Diğer taraftan Ola! diye gezinen pek çok İspanyol var ve iş bile buluyorlar Mr Bean misali :)

Teşekkürler Hülya, eh beni tanıyan, ne yapacağımı da biliyor değil mi? :) Sevgiler...

Teşekkürler Zeynep Seda, sen ayağını sürüdün bak :) Sevgiler...

Ahhh Rahşan'ım çok sağol. Senin de askerine tez günde kavuşmanı dilerim.

Düzelttim Akın amca teşekkürler.

Çok teşekkürler Pia. Beni uzun süredir takip ettiğin, bırakmadığın için de ayrıca teşekkürler.

Hoşbulduk Böcürük'cüğüm. Teşekkür ederim. Sevgiler bizden.

Zynep'im, bizim gözü kara şöförler olsa geçerlerdi valla. Otobüsün yarısı köprüye hediye edilirdi ama olsun, geçerlerdi sonuçta :) Sevgiler bizden...

Teşekkürler Nazlı.

Fotoğraf çekmez miyim? Karanlık çıkmış ama olsun. Göbişinin biraz daha büyümesini bekliyorlar hamile model olabilmen için! Öyle dediler :P

Çifte teşekkürler B5, gözlerimden de ayrıca hürmetler :)

Sen İngiltere'ye geldiğinde E.L.I.F :)

Teşekkürler Yasemin. Eh adamlar moderniz diye geçiniyorlar ama bir o kadar da pahallılar o teknolojiler için, ucuzlasın, trenden anında haber geçerim sizlere :)

Teşekkürler Tijen'im. Ben de okuyorum okumasına da gözlerimin çok sağlam olduğunu söylemeyeceğim :( Ama o yol da başka türlü çekilmiyor ki!

Teşekkürler Sibel. Keşke sizin yer bizim oralarda olsa, öğlenleri gelirdim sana.

Sağolasın Ferhan. Şimdi sen buralarda olsan ne güzel akşamları sana yemek yemeğe damlardım :) Sevgiler...

Teşekkürler Nane'm Limon'um.

Ben değil yol bana neler etti Burçin :( Dediğin gibi iş sevdiğim iş ama yol ne kadar çekilir bilemeyeceğim :(

Senin de geçmiş bayramın kutlu olsun Yasemin.

Teşekkür ederim Cüneyt(Ankara)Sizin de geçmiş bayramınız kutlu olsun.

Sağolasın Açalya. Tekstil hem çok zevkli, bir o kadar da meşakkatli bir sektör!

Beni seçtiğin için teşekkür ederim Goddes Artemis ancak üzülerek katılamayacağımı söylemek isterim :(

Sana da Mor'um Koyun'um da, abla yazmalıydın :P

Ben de sizleri Ayşem'ciğim...

Teşekkürler Elif.

Sağolasın Sevgi. Teşekkür ediyorum. Sevgiler...