10 Eylül 2007

Can Bebek Geliyor...

Kahvaltı etkinliği yazısı ''Necefli Maşrapa'' 'ya dönüşmeden annemin bilgisayarında Türkçe karakterlere nasıl geçebileceğimi keşfettim çok şükür!

Nihayet Türkiye'ye gelebildik. Çok hızlı bir giriş oldu, leyleklerle de karşılaştık. Hiç görmediğim kadar yakından gördüm onları, dönüş yoluna geçmişlerdi herhalde. Annemin evinin yanındaki ağaçlara konup konup durdular. Gözlerime inanamadım. Hava kararmak üzere olduğundan da fotoğraflarını çekmeyi başaramadım.

1 Eylül'de Maviş'imizi(kuzenimin oğluşunu) evlendirdik. Çıtı pıtı, bıcır bıcır çok şeker bir gelinimiz oldu. Böylece ailedeki en son evlenen kuzen ünvanını kaybederek, benden sonraki nesle devrettim bu ünvanı. Düğün sayesinde akrabalarımızı görmek de benim için ayrı bir mutluluktu.

Hafta içi koşuşturmaca ile geçerken
Pınar'dan gelen e-posta ile cumartesi günü ona davetli olduğumuzu öğrendim. Can bebek gelmeden önce Pınar'ı görebilme şansımız olacağına, yıllardır tariflerini severek takip ettiğim Nane'm Limon'um, canım bir tanem Ayşem'im ve dünyalar şekeri Bebi'm, atalarımızın aynı topraklarda yaşamış olduğu sevgili Selen, beni evimden alarak Pınar'a götürme nezaketini gösteren sevgili Yasemin, bıcır bıcır sevgili Müge ile tanışacağımıza çok sevindim. Tanıştığımda da siteyi ne iyi etmişim de açmışım, böyle güzel arkadaşlar kazanmışım dedim.

Ayşem, Ayşem'liğini yaptı gene! Beni taaaa İngiltere'lerde sürprizleri ile mutlu ettiği gibi Pınar'a da çok güzel sürprizler yapmıştı. Ellemeye bile kıyamadığımız bebiş kurabiyeleri, kendi tasarımı paketlerin içinde masaya Ayşem hızı ile yerleştirildi.

Müge'nin arabanın ön koltuğunda büyük emeklerle taşıdığı, dı dı dı nidalarıyla getirdiği Ayşem ürünü nefis pasta da gene kesmeye kıyılamayacak güzellikte, görünümü ile orantılı bir lezzette idi.

Toplantıya katılanlar arasında ilk ben yazayım demiştim ama dün akşam tüm cebelleşmelerime rağmen Türkçe'ye geçemeyince pes etmiştim. Sona kaldım. O yüzden diğer sitelerde olmayan fotoğrafları koymaya çalıştım. Yiyeceklerin hepsi birbirinden lezizdi, ellerinize sağlık hanımlar. İngiltere'de ''Pot Luck'' dedikleri, bizim imece usulü ile her site sahibi kendi özel tariflerini uygulayıp getirmişti. Ben de misafir oldum tam anlamı ile!


Yasemin, Can'a ''Onun arabası var!'' dedirtecek çaylı kek yapmıştı araba şeklinde kalıbı ve annesinin tarifi ile.

Selen'in sadece kendisinin değil kayınvalideciğinin de nefis yiyecekler yapıyor olduğunu patatesli börek ile öğrenmiş olduk ve Selen'den nefis sakızlı bir tatlı yedik.Görünümünü de anlatılandan daha çok sevdim üstelik.(Mavişi'imin düğününde takı töreni kısmını da atlamıştık ama kendimi takı töreninde gelinin kaynanasından beşi bir yerde diyen adam gibi hissettim şimdi bu yazış tarzım ile!)

Müge, manav amcaya kızsa da, patlıcanlı salatasına diyecek yoktu.

Fotoğraflardaki kurabiyeler ve peynirli çubuklar Nane'm Limon'uma ait. Yoruma hacet yok kanaatindeyim. Baton sale demek yerine de peynirli çubuk demeyi tercih ettim, umarım hata etmiyorumdur.

Pınarcık iki canlı haliyle, üstelik de son ayında geriye gün sayarken harika bir sofra hazırlamıştı. Masa örtüsünü ilk aldığı günü hatırladım. Bana sitedeki fotoğraftaki en önde görülen şemsiyenin renginde diye ipucu vermişti... Her görüşümde acaba ben de o sofrada Pınar ile birlikte olabilecek miyim diyordum ki Can sayesinde gerçekleşti!

Tarifini Pınar'dan öğrendiğim peykekten yapmıştı. Böylece ilk defa Pınar'ın elinden tatmış oldum. Kısır ve ekmek de çok güzeldi.

Sanem'ciğim, senden önce Bebi'yi yedim, bitirdim. En çok da yenirken kıkırdamasına vuruldum, haberin ola!

Sitelerde tarifleri görmek, sonra site sahipleri ile yüzyüze tanışabilmek, o tarifleri tadabilmek çok değişik bir duygu. Tarifi pek mümkün değil. Bir tek şey söyleyebilirim:

Hepiniz iyi ki varsınız!

32 yorum:

pecete dedi ki...

Güzel insansın... Ellerin dert görmesin ve yüreğine sağlık. Sen iyi ki varsın...

Hanife dedi ki...

Berceste'cigim,
Merhaba ve iyi tatiller:)
Bizim Turkiye tatilimiz neredeyse yeni bitti sayilir..
Sen de tadini cikar, doyasiya dinlen ve sevdiklerinle hos vakitler gecir..
Sevgilerimle..

Müge Hüner dedi ki...

Dilekciğim;
Her ne kadar o gün çok durgun ve hatta suratsız olsamda,içimdeki gerçek ben i (bıcır bıcır) görmen beni çok mutlu etti. Seni yüzyüze tanımak çok keyifli idi, inşallah en kısa zamanda tekrar görüşürüz.Çookk sevgiler.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

İyi ki vardın, iyi ki yetiştin. Birbirimizi fotoğrafladığımız kareyi çok sevdim. Meğer gizli bir paparazzi varmış, ben fotoğraf çekerken o da beni çekermiş:) İki fotoğraf çılgını:) Fotoğrafların harika, ben niye bu şekilde çekmedim dediğim kareler var. Yazını okuyup o günün mutluluğunu tekrar yaşadım.
Sanem'de olaydı sadece...
Son olarak iyi ki bu bloğu açmama vesile oldun, seni ve bu kadar güzel insanı tanımama ve biraraya gelmeme sebep oldun.
Bunun için apayrı teşekkürler benden sana...

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Berceste, ilk önce tatilde ve Türkiye'de olduğuna çok sevindiğimi söyleyeyim. Gerçekten yurda hasret zor birşey.Blog arkadaşlarınla sürpriz görüşme de kaymaklı kadayıf olmuş:)) Ne güzel insanlar, yaş pastaya, kurabiyeye bayıldım. Nice keyifli günler diliyorum canım. Sevgiyle

Daphne dedi ki...

Hayır neyi merak ediyorum biliyor musun?
Bensiz boğazından nasıl geçti!!!

Papatya dedi ki...

Dilekcigim,
Turkiyedesin, blog arkadaslarinla tanisma sansin olmus, ne guzel :) Imrendim sana..
Tatilin keyifli gecsin...
sevgiler,
Papatya

NiNo dedi ki...

neguzel bir gun yasamissiniz bebis hsgeliyo ne guzel geliyo

Sanem dedi ki...

Yene yene bitmez ki o ;) Benim yerime de sıksaydın o yanaklardan.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Dilek'ciğim,
Harika bir gün geçirmişsiniz. Senin de burada olman çok büyük bir tesadüf ve güzel bir raslantı olmuş. Düşüncede ne kadar zor görünse de, böyle paylaşımları görünce insan istedikten sonra yapamayacağı hiçbirşey yoktur sözüne daha bir inanasım geliyor.
Sevgiler,

Aybike Ceylan dedi ki...

Dilek'cigim,

Turiye'de sevdiklerin ile beraber olmana cok sevindim. Ayrica arkadaslarla tanisman da beni cok mutlu etti, umarim birgun bizimde tanisma firsatimiz olur.

Sevgilerimi gonderiyorum.

MM. dedi ki...

domates ve salatalıgı kısırın içine de dogradınız mı,yoksa sadece suslemek için mi kullandınız?

müzi dedi ki...

cok kiskandim :(

Punto dedi ki...

Yorumları okuyunca şunu görüyorum. Günlük dostluğu hiç bir şeye benzemiyor. Herkes kırk yıllık dost gibi birbirini tanıyor ve en önemlisi karakterini biliyor. Can torun da daha gelmeden toplamış dostları bir araya. Daha nice böyle güzel günlere diyorum.

Bocuruk dedi ki...

O kadar güzel anlatmışsın ve o kadar güzel bir gün yaşamışsınız ki:) Hepiniz harikasınız. Öyle bir ortamda olabilmeyi çok isterdim. Sağlıkla gelsin CAN'ımız...

Yasemin dedi ki...

selam bercestem :) nihayet yataktan kalkip geldim :) iyiyim iyiyim dedim o gun ama sanirim fena kapilmisim hastaliga neyseki simdi gercekten iyiyim :) senide tanimak cok guzeldi! artik benim bebek karsilamamdada beklerim canim! optum!

Selen dedi ki...

Dilekciğim,
En son Pazartesi gündüz bakıp da yazını göremeyince artık Türkçe karakter konusunda ümidimi kesmiştim :) Meğer sen azminle çözmüşsün bu sorunu.
Ben de blog sayesinde bu kadar güzel arkadaşlar edinmiş olmaktan dolayı çok mutluyum. İyi ki hepimiz varız :) En kısa zamanda daha uzun görüşmek üzere. Öpüyorum

Damak Tadı dedi ki...

Dilek'ciğim,
Harika bir gün geçirmişsiniz,senin adına ve arkadaşlar adına çok mutlu oldum canım.Hepiniz harikasınız!Bu tür dostlukların oluşması farklı bir mutluluk bence.
Muutluluğunuz ve dostluğunuz hiç bitmesin.

Hayırlı ramazanlar..Sevgiler

Adsız dedi ki...

yaa benim konuyla pek ılgısı yok
ama, bişi sormak istiyorum:ben de bir obsesyon var 'insanların isim-
lerine inanmıyorum'..işte öyle bir
takıntı.sizin uk'da bildiğiniz bir
psikolog varmı acaba?ama iyi bir psikolog ltf...

haaa bu arada rabbimden ramazan da
size ve ailenize doğru yolu buldurmasını da temenni ederim.bu
ramazan hayırlara nasip olsun inşallah.

yaa bak yine tripteyim istemeden;
valla onun adı ''can bebek''değil,
siz mi uyduruyorsunuz allasen??

allaha emanet olun,ABDullah

Unknown dedi ki...

Bercestecim hosgeldin Turkiye'ye, iyi tatiller size, sitemde neyi kaldiracagimi bilmiyorum, demissin ya birseyler cikiyor diye :( hepsini mi kaldirirversem :)
butun yemekler cok guzel gorunuyor afiyet seker olsun :)
balayi bitti esim dondu Londraya, ben vize bekliyorum :( umarim cok uzun surmez, cok optummmm

munevver dedi ki...

Dilek, döndüm evime.

Çok güzel bir gündü hepimiz için. Hayırlısıyla iyi haberlerini alırız inşallah.

Bu arada, ben de tarifimde adını "Kaşar peynirli çubuk" olarak yazmıştım. Pastanelerde kullanılan adı öyle. O nedenle hata filan yapmadın. Bu konularda hassasız ya.

Sevgiyle, Nane Limon

Unknown dedi ki...

Berceste'cigim, blog arkadaslarinla bulusup tanisma imkanin oldugu icin sevindim. Umarim bir gun biz de tanisiriz yakindan:)) Sevgiler.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Berceste,
sobeledim seni:) 3 tane sevdiğin şey nedir bakalım anlat bize müsait olursan
sevgiler

Berceste dedi ki...

O senin güzelliğin Ayşem'im!

Teşekkürler Hanife'ciğim. Dilerim sen de tez zamanda yeni çevrene alışırsın.

Sen mi? Bak o saydıklarının hiçbirini görmedim o gün sende. Gayet şirine, bıcır bıcır, tuttuğunu kopartan ama üşümüş bir Müge vardı. Sevgiler.

O fotoğrafı ben de çok sevdim Pınar. Can bey büyüdüğünde ne diyecek bakalım :) Sen heyecan ve koşuşturmadan çekmemişsindir o kareleri. Sanem'in de aramızda olması dileğine kesinlikle katılıyorum. Bir gün inşallah diyorum. Siteyi taşımana vesile oldum sadece :) MSN Space'den vazgeçirtene kadar da çatlattın, inatçı Pınar :P

Aynen öyle oldu Nazlı. Hasret konusunu hiç sorma, daha gitmeden derdi ve ateşi düştü bile içime :( Sevgiler.

Gaaayet güzelce geçti Defne'ciğim. Zira sana da haber edip, gelir misin demiştim. İçindeki utangaç Defne'yi kovalarsan sen de yersin onlardan :D Ama yazdığın yorumu okuyunca kahkalarla güldüm, onu da söyleyeyim :D

Sağolasın Papatya.

Aynen Nino, Can gele, hoşgele :)

Yenmesine yeniyor da yanakları sıkmaya kıyamam ki ben Sanem! Çok şeker çok! Bir de mimikleri var ki, anlatmakla olmaz. Görmek lazım!

İş toplanana kadar Burçin. O kısmı da Pınar gayet güzel halletti! Sevgiler.

İnşallah Aybike. Sen ortak tanıdığa haber uçur, aynı dönemde Türkiye'de isek neden olmasın? Düşüncesi bile çok hoş. Sevgiler bizden...

Çok obur ve de kısır tutkunu birisine güzel soru Miss Marttle ama düşündüm düşündüm hatırlayamadım :( İçine de doğranabilir her ikisi de güzel de olur. Sadece domatesi servis etmeye yakın katmak daha iyi olur. Böylece kısırı sulandırmaz.

Neydi o cümle Müzi, çalış senin de olur mu? Şöyle diyelim biz de, çağır biz de gelelim :P Ne gezginim değil mi? Ama İngiltere'ye hele hele Cambridge'e gelirseniz haber ediniz!

Ah Akın amca, o gün kulaklarınızı epey çınlattık. Keşke eşiniz ile siz de olsaydınız aramızda diye de yerindik. Ama eşinizin bizlerden sıkılıp sıkılmayacağını bilemedik :( Yarın görüşmek üzere ;-)

Keşke sen de İstanbul'da olsaydın Böcürük'cüğüm :( Belli mi olur, belki yollarımız kesişir bir gün!

Geçmiş olsun Yasemin'ciğim. Seni tanımak da büyük keyif idi. Hatta yol konusundaki yardımın unutulmazlar arasında kayda geçti. Ayrıca teşekküre şayan! İnşallah senin bebişte de Türkiye'de olurum. Yok olamazsam da kalbim sizinle...

Sorma Selen, aynı bilgisayardaki farklı hesaplarda Türkçe sorunu var ve ben çıldırdım. Annemin hesabından yazıyorum artık :) Dileğine katılıyorum. Sevgiler...

Sağolasın Gül. Tüm güzel dileklerin için teşekkürler ve hayırlı Ramazanlar olsun.Sevgiler...

Pek muhterem isimsiz kardeş, senin sadece takıntı ile çözülecek sorunlarından daha derini var gibi, öyle bir doktorla henüz tanışmadık, inşallah da tanışmak zorunda kalmayız. Allah senin de yardımcın olsun! Birkaç yazıdır farklı isimlerle buralardasın. Ben doğru yolumda ilerlediğimi düşünüyorum olsa olsa Allah şaşırtmasın diye dua edebilirim bu mübarek ayda herhalde. Aaa bu arada böyle fuzuli cümlelerle buraları meşgul edeceksek, yorumlarını yayımlamama kararı aldım, haberin ola!

Hoşbulduk Buket, seni gelin olarak bekliyoruz artık İngiltere'ye :) Sitedekilerle ilgili yazdım yorumumu, buradan tekrarlamayayım :) Kolay gelsin hazırlıklarda.

Sizi tanımak ayrı bir mutluluktu. O gün ben yorgun ve de durgun idim ama sizlerle olmak büyük bir motivasyon kaynağı oldu. İsim konusuna çok sevindim :) Sevgiler.

İnşallah Sevgi. Çok isterim. Eski şirketimde olsam, bir gün aniden çalıverebilirdim kapını. Ama şimdi işimiz kısmetlere kaldı :( Sevgiler. Okula başlayan küçümene de öpücükler.

Pınar, çekeceğim kulaklarından! Ben şu ebe sobe davasından kaçtıkça, sen yakalıyorsun beni :) Kulak çekmeyi severim ile mi başlasam nedir? :P

Adsız dedi ki...

bu aksam iftara kisir mi yapsam diyorum! dedim daha dogrusu yukaridakini görünce, cok canim cekti!

Mr_TD dedi ki...

Böyle giderse , Ingiltere´ye dönüste fazla kilo parasi vereceksin , kih kih :)

acupofcaffein dedi ki...

ben çok hayırsız çıktım... ama inan bana günde 3 iş görüşmesi yaptığım oluyor. O yüzden süper meşgul bir kadın oldum ben...:-)
e-mail veya tel ilee görüşelim, buluşalım,vs.vs... yemek muhabet olayına girmeek istiyorum bilgilerinize.... sevgiler...arzu

Ceylan dedi ki...

Olmaz ki, uzaktakilere bu yapılmaz ki!! Hem harika bir sofra, hem tadına doyulmaz sohbetler! Pasta ne kadar güzel! Sağlıkla, huzur ve mutlulukla büyüsün küçük bebek inşallah. Geri dönmesi zor oluyor böyle Türkiye ziyaretlerinden ama bazen evin de başka bir tadı var değil mi?

Ozgur Gercek dedi ki...

yaaa dilek ben yorumunu şimdi gördüm biliyor musun :(((? evet sen uğramayalı birsürü şey oldu, sen yine Türkiye'desin ve ben yine mi kaçırdım seni:(?? lütfenn lütfenn hala buralarda olduğunu söyle :( eğer buradaysan ne zaman görüşüyoruz :)?

Berceste dedi ki...

Kısırı yaptın mı bari diye sorayım Rahşan'ım :)

Allah'tan yolcunun kendisinden almıyorlar TD :)

Görüşmelerden en güzel sonucu elde etmen dileği ile Arzu'cuğum.

Haklısın Ceylan, uzakta olunca böyle şeyleri görmek acı oluyor :( Umarım seninle de böyle bir organizasyon yaparız, kim bilir belki de senin oralarda :) Şimdiden ayrılık acısı çöktü bile içime, gitmeyip buralarda kalsam hep keşke...

Kaçırmak üzeresin Chido'm. Sana e-posta gönderecektim ama farkettim ki, adresin eski iş yerine ait olan imiş :( 29 Eylül'e kadar İstanbul'da olacağım! Sevgiler...

Adsız dedi ki...

HAYIRLI RAMAZANLAR DİLERİM.
SÜREYYA

Ferhanca dedi ki...

Dilek'cim, gelmeden önce sana hoş geldin demiştim.Şimdi hoş geldin .
Düğünü yaptın ,Can bebeği karşıladın ne güzel hepsine yetiştin.
Toplanmanız ne güzel olmuş .Yüzyüze görüşünce duygularınız ne oldu çok merak ediyorum.Şimdi diyeceksin ki ''gelseydin de ne oldu hissetseydin''
Çok isterdim ama şu sıralar olamaz.
ne zamandır sayfamada bakamamıştım .Eylülün başında anneme bir haftalığına gittik gelincede Ayşegül hasta oladu bu pazartesi başladı okula.Ben de tembellik etti anca bu akşam oturabildim..
Bol bol hasret gider simit çoktan yemişndir...
selamlar ,sevgiler..