02 Mart 2007

Çiçekler ve Nana Mouskuori



Sizlere Nana Mouskuori'nin sesi eşliğinde bahar çiçekleri derledim...
Pazartesi günü ''Doğru yazalım, Doğru konuşalım, Dilimizi Koruyalım ( DDD )'' diyerek ''Punto Amca'ya'' konuk oluyoruz. Orada buluşmak üzere...


Bu mor çiçeklere burada ''Blue Bell''diyorlar ve sümbüllerle akrabalıkları olduğundan yana şüphelerim var ama birşeyden eminim ki, geldikleri yer ANADOLU! Kew Gardens'da özellikle de Türkiye'den geldikleri belirtilmiş.









12 yorum:

Tijen dedi ki...

Laleler nasıl olup da açmış Dilek? Erken değil mi? İstanbul'dakiler de açmaya başladı mı acaba? Emirgan'dakiler ne güzel olur değil mi?

Açalya dedi ki...

Icim acildi ohhhh! Ah, hele orda bir kardelen var ki, cok severim cok!

Berceste dedi ki...

Bana da sürpriz oldu Tijen! Dün Cambridge tarihi kursunun son günü idi. Queen's College'deyken gözüme çarptılar, koşa koşa fotoğraflarını çekmeye gidince, herkes bana tuhaf tuhaf baktı :) Hava da o kadar soğuktu ki! Genelde mayısa doğru çıkarlar, bu sene bütün çiçeklere bir haller oldu. Kardelen, çiğdem, nergis derken laleler de çıktı. Sıra ile biri bitip diğeri çıkardı, bu sene hep birlikte açmaya karar verdiler. İyiye mi işaret, yoksa küresel ısınma ve kötüye mi bilemedim ben.

Sevindim sevdiğine Açalya, kardelenlerle ilgili yazımı kaçırdın mı yoksa sen?

Sanem dedi ki...

Laleler burda da basladi acmaya.. Resimler cok guzel Berceste..
Sevgiler
S.

Punto dedi ki...

Ben de lalelere takıldım Sevgili Dilek. Hemen Emirgan'a gidip lalelere bir bakacağım.
Bizim site de bir çok ağaç çiçeklerini gösterdi bize. Henüz çiçeklerde hareket yok ama tomurcuklanma var.
Bu yıl kar bölgesinde kar görmedik, çuval çuval tuzlar elimizde kaldı.

Ferhanca dedi ki...

Berceste,
Çiçeklerin hepsini ben kendime kabul ettim.çok teşekkür ederim.
Buradada çiçekçiler açmış laleleri satıyorlar. Her şey şaşırdı.
Tv de haberlerde mersine leylekler gelmiş her yıl mayısta gelirle diyorlar. Çiçeklerinde erken açması normal ..Bu yıl kışın ağaçta yaprak yok üstünde erikleri var .Bunları izledik..
sevgiler..

Berceste dedi ki...

Teşekkürler Sanem.

Bu sene yolları lalelerle şenlendirmedi mi belediye? Önceki sene babamı hastahaneye götürürken yollarda bizi ağırlıyorlardı hep! Düşünüp tuz hazırlamanız ne kadar iyi olmuş, ''Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır'' derler. Belli mi olur, belki martta kar yağar. Karda hazırlıksız olma yüzünden kaç defa düştüm! En kötüsü de Avcılar Yerleşke'sindeki idi. Okulda yolları tuzlamamışlar. Bir ayağım kaydı, hoooop öbürü de yanına. Baaaam sesi ile ben yerde! Çizgi filmlerdeki gibi gözyaşları adeta fışkırdı gözlerimden. Hala ara ara acısını duyarım kemiklerimde! Bir de girişini granit döşeyen eski iş yerimde benzer anım var. İşçiler benden önce çıkıp servislere yerleşmişler... Ben de üretimden sorumluyum ya, makinaları, camları kontrol edip geç çıkıyorum. Yere bez sermişler kaymayalım diye ama son basamağına kumaş yetmemiş merdivenin. Ben basmamla birlikte kendimi uçar halde buldum. Yanımda modelistimiz vardı. Aaaa Dilek hanım derken bir baktım, ikimiz yan yana yerde oturup duruyoruz :) Yönetimim altındaki bütün işçiler de (4-5 otobüs) bize bakıp gülüyorlar! Biz onlardan çok güldük halimize...

Rica ederim Ferhan, çiçekçiler lale satmaya çoktan başladılar. Bunlar açanlar :) Dediğin gibi herşeyin zamanı değişmiş gibi bu sene.

Daphne dedi ki...

merhaba Berceste,
Londra'da da bahar dallari doldu tasti fakat ben henuz makinami alip kendi atamadim bi parka ne yazik. biraz once bizim bahcede biten mantarlari cektim. ugrarsan gorursun :)

Açalya dedi ki...

Okudum simdi kardelenlerle ilgili yazini Berceste, cok guzel. Simdi anneme soyliyeyim, gozu gibi baksin arka bahcedeki bir suru kardelene.

pecete dedi ki...

Aldın beni senin yanına getirdin. Ellerine sağlık arkadaşım çok güzel olmuş. Sevgiler...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Çiçekler çok güzel, sen de çok güzel fotoğraflamışsın, şarkı da çok güzeldi. Baharın geldiğini duyurdun bize... İçime neşe doldu:) bu yazı ve fotoğraflarla birlikte

Berceste dedi ki...

Gün yakındır, bir başlarsan fotoğraflarını çekmeye sonra benim gibi duramazsın Daphne :)

Aynen öyle Açalya!

Teşekkürler Ayşem, bekleriz, gelip kendi gözlerinle gör :)

Oh ne iyi Pınar, aynı canlılığı senden de bekliyoruz ama! Alışık değilim ben durgun Pınar'a. Söyle bebişe, biz arkadaşımızı geri istiyoruz :)