21 Temmuz 2006

Yel Değirmenleri

Nasıl bir görünüm tercih edersiniz böyle mi?



Yoksa böyle mi?




Bozcada'ya iki sene önce yazın gittiğimizde heyecanla yeldeğirmenlerini görmek istemiştim ve gezdiğimde inanilmaz sevindim... Yurt dışında özellikle fabrikaların kendi elektriklerini üretebildikleri bu değirmenleri gördükçe neden bizde de yok diye hayıflanıyordum.Varmış hem de pek çok...

Üstelik Bozcaada'dakiler de ilk değilmiş.Oraya gittiğimizde bize anlatılan hikaye geçmiş yıllarda adada devamlı elektriklerin kesildiği ve öğrenci iken bu durumdan bıkıp ahteden adalı bir çocuğun büyüyünce elektrik mühendisi olarak adaya yeldeğirmenlerini kazandırdığı, bunlardan elde edilen elektriğin adanın ihtiyacından fazla olduğu için sadece adaya değil çevresine de yettiği idi...

Dilerim ki gün geçtikçe yeldeğirmenlerinin sayıları artar ve nükleer enerji, kömür enerjisi gibi çevreye zararlı olabilecek santrallar yerine bu masum beyaz görüntüleri ile gelinleri andıran yeldeğirmenlerinden yararlanırız...

Yeldeğirmenlerini Bozcaada'ya web sitesini kuran firmadan Bozcada dışında nerelerde var onu da görebilirsiniz.


Hadımköy'de bir fabrikada varmış mesela.Okuduğumda şaşırdım, aferin onlara !
Bir gün gelir de büyük sitelere jenaratör almak yerine yel değirmenleri inşa ederler mi acaba?

8 yorum:

Tijen dedi ki...

cok sevimli olmus siten ve pek çok sey ögrenecegiz senden, belli oldu.
ellerine saglik sevgili dilek. esine de destegi için tesekkürler.
tijen

Adsız dedi ki...

Dilekcim,

Ilk yorumunu ben yapayim dedim. Sayfan hayirli ugurlu olsun.

Enerji tasarrufu ve geri donusum icin dediklerini yurekten destekliyor ve katiliyorum. Ancak sunuda eklemeden gecemiyecegim, toplu tasimi duzenli olarak gecmiste ve halen kullanan bir aile olarak, bu ulkedeki toplu tasimaciligin diger Avrupa ulkelerine oranla hatta bizim ulkemize oranlada son derece geri oldugunu belirtmeliyim. bazen insanlara alternatif olarak araba kullanmaktan baska bir secenek kalmiyor.

Sevgiler

Gulin

Berceste dedi ki...

Tesekkurler Gulin,

Evet hala toplu taşımadan yararlanan bir aile olarak sana hak veriyorum bazen insan gerçekten çaresiz kalakalıyor, geç kalkan bir trenle Londra'dan dönüp istasyon önünde kalakaldık geçenlerde. İki seçenek vardı ya eve yürüyecektik ya da taksi bekleyecektik.(Bu memlekette saat 8'den sonra kargalar bile ötmüyor ya :) ) Çooook gezip yorulduğumuz için bende takat kalmamıştı.Bekledik bekledik ve gene bekledik taksi gelmedi ! Normalde 45 dakikada gelen tren 2,5 saatte, taksi de 40 dakikada geldi. Dedik hay gözünü sevdiğimin dolmuşları nerdesiniz :)
Sonra bir de Türkiye'de şirketlerin servisleri var çalışanlar için... Öğle yemeği var... Burada bunlar yok ! Bizim öğrenmemiz gereken çok şey olduğu gibi onların da var elbet !
Bu gece bir şeyi çok beğendik, Yıldız ile bizim hanımlar gününden dönerken Longstanton ile Girton arasında nefis bir bisiklet yolu yapmışlar ! Düşünsene İstanbul'da sahil yolunda olsa...Su sıcaklarda püfür püfür ne güzel olurdu :) Keşke hep beğenilenlerin olduğu bir yer olabilse Harikalar Diyarı :))))

--------

Sevgili Tijen Kars yollarında beni unutmayıp yetişmişsin ya sağolasın varolasın...

Esim uykusuz kaldı benim yüzümden ama sonucu çok sevdim :)

Mr TD de yardım etti bana onun hakkını da yememek lazım :) Başlık kısmına yazı yerleştirmeyi, filmcigi siteye taşımayı ondan öğrendim.

Sen benim yerime de oradaki güzelliklerden yemeği ihmal etmezsin değil mi? Sitedeki o peynirin faresi olmak içimden gecmedi değil yani :)

Mr_TD dedi ki...

sayfada birkac düzeltme daha yapmissiniz sanirim,sag taraftaki kenar problemi de halolmus sanirim.Artik banada el islerinin altinda bir link verirsin :),ama yok ben özel baslik isterim kendime,o kadar emegimiz gecti dimi ;)

Bir dahaki postinglerde müzik eklemeler üzerinde dururuz artik.

slmlar
TD

p.S
cok Word Verification özürlüyüm,3.defada oldu ancak

Prof. Dr. İsmail Kaya dedi ki...

Berceste'ye bereketli ve uzun bir ömür diliyorum.
Ayrıca mail göndermiştim. Anlaşılıyor ki, emeklerin boşa gitmeyecek.
İyi haberlerinizi almaya devam edelim.
Sayende epeyce öğreniyorum.

Sevgiler.

İsmail

Berceste dedi ki...

Sizin yeriniz Kisisel Gunluklerde zaten mevcut Mr TD ! Gormediniz mi yoksa? Muzik eklemelerini ogrenmek icin sabirsizlikla bekliyorum...Tesekkurler

-----------

Sevgili Hocam,

Bizler ne ogrendi isek sizlerin sayesinde ogrendik.Isletme Iktisadi Enstitusu'nde sizin derslerinizi izlemek cok buyuk bir keyifti bizler icin. Cesaretlendirdiginiz icin cok tesekkur ederim.Pazar Ola ! 'yi keyifle izliyoruz.
Saygilamizla...

DRNEFES dedi ki...

izmir'de de var o değirmenlerden çeşme'ye girerken...

Berceste dedi ki...

Valla kimde varsa o değirmenlerden ellerine sağlık derim ! Biraz ses yapsalar da şu anda en çevre dostu elektrik üretim sistemi olarak görüyorum kendilerini... Teşekkürler haber için :) Sevgiler...