12 Ağustos 2006

London Aquarium

Yengeç burcu olduğumdan mıdır, nedir denizi ve deniz canlılarını çok seviyorum. Türkiye'de Darıca Hayvanat Bahçesinin akvaryumunu çok sevmiştim, Barcelona'daki akvaryumla büyülenmiştim. İngiltere'de de ilk The Deep'e gitmiştik. İki sene sonrasında da London Aquarium'u görme şansım oldu ve açıkçası London Aquarium,The Deep ve Barcelona akvaryumlarının yanında oldukça küçük kaldı gözümde. Aaaa bitti mi şimdi gezilecek yerler dedim resmen. Ama gene de denizle, suni bir ortamda da olsa içiçe bulunmak, canlıları hele de utangaç deniz atlarını görmek çok güzeldi.


O sıralar Nemo gündemdeki filmdi ve çocukların " Mamiiiii look Nemo !" demeleri çok hoştu. Ardından da ekliyorlardı, "Where is the Dorry?" Bulunca bir çığlık... "There she iiiiis !"Çocukların sonraki en heyecanlandıkları sahne de Stingrayler yani bizim Vatoz olarak bildiğimiz balıklardı. Kedi gibi kendilerini sevdiren Stingraylere hayran olmamak ve onları sevmemek de elbet imkansızdı. İşte bizim çektiğimiz sahnelerle kendini sevdiren Stingrayler...






Denizlerin renkli canlılarından birkaçı.








Dün akşam Tv'da bir belgeselde kocaman bir su kaplumbağasına otopsi yaptılar ve ölüm sebebinin suya atılan naylon torba olduğu anlaşılınca çok üzüldüm. Bizler bencil insanoğulları olarak elimize ne geçerse suya atıyoruz ve içinde başka başka hayatların devam ettiğini hiç düşünmüyoruz. Daha duyarlı olmamız dileği ile...


5 yorum:

Çileksuyu Sibel dedi ki...

bende yengecim:))))))))))

en sulusundan hemde,,auariumu cok sevdim cokkk ben,hos sulu heryeri severim,..tarihciyi de aldim,fena gitmiyor..muck

Berceste dedi ki...

Burçdaş çıktık desene :)
Tarihçi için gitgide sarıyor diyordu yorumlar.Fena gitmediğine sevindim.
Sevgiler...

ubp dedi ki...

Al sana bi yengec daha :D
Budur olayimiz....
YENGEÇ
(22 Haziran-23 Temmuz)


Kendini akıllı sanan, saftoriğin biridir. Herşeye kolayca inanır. Gidenin ardından asırlarca yas tutar. Bir de bir gün herşeyin iyi olacağına ilişkin paranoyası yok mudur. Gel de çıldırma. Onu dış görünüşünden daha çok ilgilendiren bir şey yoktur bu dünyada. Birkaç iltifatta yelkenleri suya indiriverir hemen. Bencilin tekidir. Her şeyin en iyisini, en doğrusunu kendisinin bildiğini sanır. Sanki bu dünyaya yüce bir görev için gelmiş gibi davranır. En az bir koç kadar ana kuzusudur bu. Bir de hayat boyu yaslanacağı bir duvar olsun ister. Bir gün melek, bir gün şeytandır. Yani bir türlü çözemezsiniz onu. Sürekli gelgitlerde yaşar. Tehlikelidir. Insanı kolayca avucunun içine alır. Eğer nefretini kazanmışsanız dikkat. Böyle durumlarda öfkesi henüz tazeyken pek çevresinde durmayın. Çünkü o zaman yapmayacağı şey yoktur. İlişkilerinde zordur. Birini severse onu sanki malı gibi sahiplenir, ama gözü de sürekli dışarıdadır. Bu uyuzla dostluk neyse de, aşk asla. Çünkü kaprisleriyle sizi hayatınızdan bezdirir.

Berceste dedi ki...

Eh bütün yengeçler London Aquarium'da toplanalım oldu olacak da siz uzaklarda görünüyorsunuz ! Şu yengeçleri yazan vatandaşın da öfke konusunda yazdıkları kesinlikle doğrudur diğerlerini bilemeyeceğim :)

ubp dedi ki...

neye artik bir daha yolumuz duserse Londra'ya bulusma ayarlariz akvaryumda.