19 Mart 2007

İki Etkinlik Birarada...


''Doğru yazalım, Doğru konuşalım, Dilimizi Koruyalım'' etkinliği için, konumuz de/da. Ne zaman ismin -de hali, ne zaman dahi anlamındaki de/da olarak ayrı yazmamız gerektiği gayet güzel bir dil ile Fethiye tarafından anlatılıyor. Pek çoğumuzun hala yaptığı bu hatadan dilimizi, kalemimizi kurtarabilmek, dilbilgisi kuralını hatırlayabilmek için sizi mutlaka Yogurtland'e bekliyoruz.
İkinci etkinliğimiz 20.ayındaki Yemek Etkinliği ve ev sahibimiz Asya. Pek çoğumuzun bildiği ama benim asla vazgeçemediğim bir lezzet ile katılmak istedim bu etkinliğe. Deniz Börülcesi, ingilizce adı ile samphire. Beyaz çiçek açarmış ve ''fakir adamın kuşkonmazı'' diye de tanınmaktaymış bu ada ülkesinde. Fotoğraflardakiler Türkiye ziyaretim sırasında bulup aldığım deniz börülceleri. İstanbulda demeti 3 milyona iken, Çanakkale'de 500bin liraya bulduklarımdan üstelik!
Suda haşlanan deniz börülceleri kılçıklarından sıyrılarak ayrılır. (Ayıklama şekli için bir sonraki tarifi okumanız önerilir.) Çanakkale'den getirilen sızma zeytinyağı, 2 diş sarımsak ve limon ile buluşturulur. Afiyet ve hasretle yenir!


İkinci tarif, bana deniz börülcesini tanıtan Tijen'den. Onun ilk hazırladığı, benim de çok severek okuduğum siteden. Şimdi orayı ziyaret edip, Tijen'in tatlı dilinden okumanızı öneririm...

Türkiye'deki arkadaşlarımız benim için de birer tabak hazırlayıp, yerlerse çok sevinirim. Burnumda tüttü şimdi!

Sabah kalktım, Tijen'e bir uğradım, gördüm ki hocam TD'nin doğumgünü imiş. Bana ''Eee haydi başla artık yazmaya'' diyen, muzikleri, filmleri siteye yerleştirmeyi, resimler üzerine silik bir şekilde ismimi yazmayı öğreten, ne zaman imdat desem, bıkmadan, sıkılmadan yardımıma koşan TD'nin. Hocam iyi ki varsın! Tüm sevdiklerinle birlikte, sağlıkla, mutlulukla, nice senelere... Adeti bozmayayım, ben de nergislerimizden göndereyim Viyana'ya!

22 yorum:

asya yusof dedi ki...

Deniz borulcesini ilk defa gecen yaz urlada yedim cesmeye gitmistik cesmede bir restorantta guzelcene yemeklerimizi yedikten sonra lavobaya giderken mutfagin onundeki buzdolabinda gordum garsona sordum bu nedir diye oda deniz borulcesi deyince hah iste aradigim bu ama okadar karnim toktu ki yemeden oradan ciktik yengem yanimdaydi yazik benim ahhh cekisime dayanamamis biz izmirde iken pazardan gitmis almis ayiklamis biz donunce bir kac gun sonra bizim icin yapmis sagolsun okadar guzeldi ki koca salata tabagini onume cektigimi hatirliyorum esimde yogurtlu birsey yemez yengem ustune yogurt koyunca tek ben yedim :)
seninde ellerine saglik ve katildigin icin cok tesekur ediyorum..

pecete dedi ki...

Bir keresinde 1 kilo deniz börülcesini soymak zorunda kalmıştım. Ama sirke,zeytinyağı ve sarımsakla buluşmasını gördükten sonra, bu işi hep yapabileceğime kara vermiştim. Ellerine sağlık Bercestem. Çok güzel olmuş. Afiyet bal, şeker olsun.

Mutfakta Zen dedi ki...

Dilek'ciğim,
Sürpriz yaptın bana. Ben de sana yazmıştım grup notlarını almıyorum diye. Haydi bir de hızlıca siteye bakayım ne var dedim. Malum sokak işleri var bugün, sokak kızı olacağım!
Sevgiyle kucaklıyorum.
Tijen

Ferhanca dedi ki...

Dilek'cim ,yazılarını zevkle okuyorum .Her zaman ki gibi çok güzel yazıyorsun .
Yogurtlanda uğradım tekrar uğrayacağım .
Deniz börülcesini Bodrum -Turgutreis'te tanıdık sevdikde.
Haşlama suyuna tuz atılmayacağını ,saplardan ayırmasının sabır istediğini öğrendim ..Sarısak ve sirke ile buluşunca lezzeti bir başka oluyor. Sen becerikli kızısın taa İngiltere lerde bile bulup yapıyorsun..afiyet olsun..

Aybike Ceylan dedi ki...

Dilek'cim,

Oncelikle yeni logomuzu yerlestirdik, tekrar emegi gecenlerin eline saglik.

Deniz borulcesini bende cok ama cok severim, her yaz mutlaka annem yapar. Burada da hic gormedim, keske bulup yapabilsek. Tekrar ellerine saglik.
Sevgiler ve iyi haftalar

Açalya dedi ki...

Deniz borulcesini ayikladiktan sonra, kaynatip robottan gecirmis, sarimsakve limonla karistirip yesil bir 'dip' yapmistim fi tarihinde :)) Deniz borulcesini bol buldugum bir donemdi tabi ki, yoksa burda bulsam cig cig yicem valla :))
Ellerine saglik arkadasim, ayrica hatirlattigin icin de bu hamileye ask olsun yani :P :)))

dilek dedi ki...

Sevgili Dilek demek deniz börülcesini Ingiltere'de de bulmak zor.
Uzun süredir yoktum, dil etkinligin verimli olmasi dilegiyle.
Sevgiler

dilek dedi ki...

Dilekcigim, taratorlü deniz börülcesi istedi canim:)
Demek deniz börülcesini Ingiltere'de de bulmak zor.
Bu arada dil etkinliginin verimli olmasi dilegiyle.
Sevgiler

Safran dedi ki...

Ellerine sağlık, görüntü muazzam... Dil yarasının yeni etkinlik logosunu bloguma ekliyorum, sevgiler :)

zerrin - misss dedi ki...

merhaba,

akdenizin ortasında oturuyorum (kıbrıs) ama buraya geldiğimden beri çok sevdiğim deniz börülcesini yiyemedim..

Ellerinize sağlık. nasıl canım istedi.. :)

Sevgiler..

Adsız dedi ki...

harika bir site sık kullanılanlara ekliyorum

bende beklerim
http://www.yemekkokusu.com

Küçük Evin Mutfağı dedi ki...

Dilek'çiğim, Deniz börülcesi tarifin beni taaa geçen sene yaptığımız Şirince ve Tire seyahatimize götürdü. O zamandan beri yemedim biliyor musun? Bizim pazarlar da ot konusunda pek seçenek sahibi değil.
Ben hala DDD'nin logosu peşindeyim bu arada. Şimdi baktım da logo değişmiş. İşyerinden güvenlik kısıtlamaları nedeniyle giremez oldum Blogger'a. Çok şey kaçırıyorum bu yüzden:-(

Berceste dedi ki...

Ben de hep yemek sitelerinde merak edip edip ilk Asos'ta gördüm. Ailelerimizle gitmiştik, dediler ortaya söyleyelim, dedim yok ben kendime özel istiyorum, siz ortaya söylerseniz söyleyin gene :) Yengen ne kadar iyi yürekliymiş, eline sağlık, sana da afiyet olsun! Yorumun ve ev sahipliğin için ben teşekkür ederim.

Soyma kısmı meşakkatli Ayşem, epey zorlanmışsındır! Sirke duymamıştım hiç, hem limon duydum, limonlu yedim dışarıda da! Senin de ellerine sağlık. Sevgiler...

Eeee ilk senden öğrendim Tijen :) Kolay gelsin işlerinde sana...

Ferhaaaaan, yakaladım seni, okumamışsın yazıyı :P Türkiye'ye gittiğimde yapmıştım ve bunu da anlatırken yazmıştım :) Ama becerikli kızsın lafını sevdim, çok teşekkür ederim!
Sonraaa hani ''sevdikde'' demişsin ya, onu da bir kontrol et! Berceste kızar diye adım çıktı zaten, hataları yapıp yapıp Berceste kızar diye yazıyor herkes! Sirkeyi bugün yorumları okudukça öğrendim. Hep limon biliyordum deniz börülcesine yakışanı. Bir dahaki buluşumda denemeli bari! Offf canım nasıl istedi şimdi...Sevgiler...

Logoyu, sorunsuz yerleştirebilmene çok sevindim Aybike. Keşke bulabilsek, yazdım ingilizce adını da belki karşılaşırız, ama Türkiye'deki gibi olur mu bilmem? Sevgiler...

Eh senden de beklenir bu buluşlar Açalya :) Ah bir bulabilsek, üzüldüm şimdi canının istemesine :( Tüh! Ne yapacağız şimdi? Posta ile falan yollanır mı ki, Türkiye'den istersen...

Malesef hiç karşılaşmadım burada adaşım. Varmış, televizyonda yemek programlarında da gördüm ama alış veriş yaptığım yerlerde hiç rastlamadım. Özlemiştik, sevgiler...

Teşekkürler Safran, üye olmadıysan gruba da bekleriz.

Sen deniz kıyılarında bir dolaş Zerrin, kesin vardır. Kıbrıs'ın değişik pek çok otu var. Tipini yerlisine göster onu da bilirler. Benim de canım istedi, yazdıkça bu istek artmakta! Sevgiler...

Teşekkürler Yemek Kokusu'nun yazarı :)

Aaa Pınar, sen Yeşilköye pazarına git, orada çeşit çeşit değişik meyve, sebze bulursun :) Ben oradan demetini 3 milyona aldımdı, sonra da Çanakkale'den 500 bine :) Logo için bana e-posta yollar mısın? Sorun yaşayanların hepsinin ayrı bir hikayesi var. Ortak çözümü yok. Genelde kaynak da ya e-posta okumak için kullanılan sistemler ya da Blogger! Sevgiler...

Tuba dedi ki...

Deniz borulcesi yemek zevkine ulasamayanlardanim:(( Artik yaza, Bodrum'da bulurum diye umit ediyorum. Madem o kadar guzelmis, hic olmazsa hazirini yiyeyim. Ellerine saglik, sevgilerle,

Hanife dedi ki...

Deniz borulcesini duyunca bir tuhaf oldum. Dedim bu kiz Ingiltere'nin gobeginde nereden buldu bu otu:)
Olsa da yesek degil mi?? Ben bu etkinligi cok sevdim ama bakip bakip duruyorum ne yazik ki..
Sevgiler Dilek'cigim..

Selen dedi ki...

Deniz börülcesi en sevdiklerim arasındadır. Özellikle de yazın Cunda adasında balık yemeye gittiğimizde ilk sipariş verdiklerimdendir. Genelde zeytinyağlı limonlusunu yerim ama yoğurtlu da enfes görünüyor. Ellerinize sağlık Berceste ve Tijen hanım. Sevgiler..

Pınarın Klubesi dedi ki...

Deniz Börülcesini ben de çok seviyorum. Lakin 500 bin lira olacak kadar ucuz olacağı aklıma gelmezdi, çünkü bana göre lüks balık restoranlarının mezesidir deniz börülcesi, oysa ki ne kadar evde de yapılabilir bir halk sebzesi imiş:)
sevgiler

rahsan dedi ki...

ne deniz ne kara! su börülcenin tadini hic bilmiyorum. bulabilir miyim acaba buralarda! bu arada TD'nin dogum günü kutlu olsun :)

Nükhet dedi ki...

Deniz börülcesi hiç yemedim. Burada buabilirsem alıp yapmak istiyorum. Sevgiler...
http://www.yemeksitesi.de/

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Berceste, bloğumu ziyaretin için teşekkür ederim.Hesap İşinin nasıl yapıldığını sormuşsun. Bu örtü eskilerden, blog fikri falan olmayınca yapım aşamalarını fotoğraflamadım. Kısaca açıklamak gerekirse; seyrek dokunmuş (ipliğin sayılabilmesi gerek) kumaşların atkı ve çözgüleri sayılarak motifler oluşturuluyor.Yani kumaşa desen çizilmiyor, sayılarak işleniyor.Diğer bir özelliği kumaşın iki yüzünde de aynı gözükmesi. Başarılar diliyorum, bloğun çok hoş, içeriği de tabi. Ben de fotoğraf üzerine silik bir şekilde isim yazma konusunu çok merak ettim. Dil konusu çok önemli, aracılığınızla çok kişinin faydalanacağını umuyorum. Ayrıca hiç deniz böğrülcesi yemedim, ilk fırsatta deneyeceğim. Sevgiler

Berceste dedi ki...

Yenilesi bir tat, mutlaka dene derim Tuba. Ben bayıldım! İngilizce adını da yazdım, ben dahil olur da denk gelirsek diye. Sevgiler...

Ah ah bulsam keşke Hanife. Konuştukça canım istiyor! Al benden de o kadar. Çok lezizler ama nerden bulacağız o otları biz?

Offf Selen, Cunda'da bir de. Oldu!!! Perişan ettin beni şimdi. Ahhh ahh gurbet! Annem adı bile bet der, haklı.

Sen pazarda dolaşırken bir bakın etrafına Pınar ya da çalışmadığın bir çarşamba olursa, yeşilköy pazarına uğra.

Pek güzel şiir olmuş Rahşan'ım. Bulursan haber et ama!

Yemedi isen tavsiye ederim Nükhet, ama sakın suyuna tuz koyma, zaten kendisi bol tuzlu! Sevgiler...

Ben hep ziyaret ediyordum siteni. Hatta dikkat edersen linklerde başlarda :) Çizim falan birşeyler bulabilsem nasıl yapıldığına dair o bile iyi olacak benim için! Fotoğraf üzerine yazı için ben VCW VicMan's diye bir program kullanıyorum. Deniz börülcesini de kaçırma derim! Sevgiler...

Adsız dedi ki...

really an eye opener for me.

- Robson