31 Ağustos 2006

Science Park

Dün akşam Yıldız dedi ki onun iş yeri civarındaki gölet helikopter böcüğü dolu imiş, onların fotoğraflarını çekmemiz lazımmış. O işten çıktıktan sonra iki minik hanımla beraber gelip beni kaçırdı evden.

Science Park'a gittik gitmesine de böcüklerin yerinde yeller esiyor. Ya hava kararmaya başladığından dolayı, ya ortalıkta gezen tavşanların yoğunluğundan dolayı bilinmez kaçmış böcükler yok !


Biz de tavşanların fotoğraflarını çekmeye çalıştık ama ne mümkün yaklaştırmıyorlar. Hopidik hopidik kaçıyorlar.Epey bir kovalamaca oynadık. Elimdeki makinanın zoom'u yetmedi bu sevimli zıp zıpları yakalamaya. Daha önce de tam nergis zamanı götürmüştü Yıldız beni. O zamanlar çektigim fotoğraflardan ekledim ben de.


Science Park 1970 yılında kurulmuş.Benden 1 yaş küçük ama dersiniz ki dün açılmış. İş yeri miiii yoksa park mıııı o da belli olmuyor koca koca şirket adlarını yazan tabelalar olmasa. 71 firma varmış ve oralarda çalışan 5000 personel.Adı ile uyumlu bir yer. Hem bir sürü firmayı barındırıyor bünyesinde hem de yeşillik, sakin huzur dolu bir yer. Patrona , müdüre kızsanız sinirlerinizi yatıştırmak için camdan bakmak o sırada bir tavşan yavrusunu oynarken görmek tüm hırsınızı geçirecektir eminim. Öğle yemeklerini göletlerin kenarında yemek, oradaki kuşlarla, balıklarla paylaşmak zihninizi açacak, daha motive olmuş bir halde güne devam edeceksinizdir. Amma velakin insanoğluyuz işte, bir süre sonra gene başlarız yenilikler aramaya !

Biz de huzur ve yeşillikler arasında gezinip sonra da Yıldızlara gidip onların Paris - Disneyland, İskoçya ve Hunstanton gezilerinin fotoğraflarına baktık. İskoçya'ya bayıldım. Yeşil ile çiçeklerin uyumu, insan bu kadar mı güzel doğayı modeller? Sonra Yıldız surpriz yaptı, oralardan düşünüp bize bu gördüğünüz sevimli zürafaları almış :) Loch Ness canavarı da bize bardak altlığı yollamışmış :)
Çoook teşekkürleeer bizi de düşündüğün için Yıldız !

5 yorum:

Tugc dedi ki...

BArdaklar cok feci guzelmis valla..:)

Adsız dedi ki...

Bardakları bende çok beğendim... Evdeki tüm kupalarım hayvanlı zaten...:-) birde hangi ülkeden aldıysam üzerinde o ülkenin ismi yazıyor...:-) Böcekleri merak ettim doğrusu... Neyse canım tavşanlarda hoşmuş...

Ozgur Gercek dedi ki...

Boyle bir yerde calismak icin ustune para veririm ben :)

Mr_TD dedi ki...

ya o parkta ne pıknık yapılır,bir de ufak tüp ,üzerinde önce plıav sonra çay,kasında da orman yangını.

Bu bahçeler biraz Monet'in bahçelerini andırıyor sanki,canlı renkler olsa içinde şöyle biraz

Lochness' e inanma,yok öyle bisi :)

Master TD

Berceste dedi ki...

Teşekkürler Tuğçe.

Böcükler için Gülin(GG)bir web sitesi adresi önermiş Arzu sen de oraya bakabilirsin. Ben de fotoğraflarını çekmeye çok heveslendim ama hevesim kursağımda kaldı ne yazık ki, belki Yıldız yakalayıp yollar...

Science Park'ın web sitesinde eleman arayanlar bölümü de var, hemen bakmaya başlayabilirsiniz AyrtonSenna.Böylece Cambridge Turk Nüfusumuz artar :)

Evet Gülinciğim biz geç kalmışız gitmek için herhalde.Web adresi için teşekkürler.
Patronların zulmü meşhurdur ve kaçış yoktur ancak şehrin ortasında bu güzellik sinirleri gene de yatıştırır diye düşünüyorum ben. Olmadı bulun bana oradan bir iş deneyelim :)))

Hoca TD'ciğim orman neyin yok Allah'tan orada. Ağaç toplulukları demek daha doğru sanırsam. Türkiye'de de ormanlara uzanan elleri Allah bildiği gibi yapsın diyorum. Kaplumbağları, oralarda yaşayan güzel canlıları sonra da yemyeşil ağaçları düşünüp kahroluyorum. Renk konusunda haklısın hakikaten neden çiçek koymamışlar acaba??? Lohness için de valla göldeki izlerinin fotoğraflarını gördüm. Bizzat gidip bir denetlemek lazım :P