12 Nisan 2012

Bahar Çiçeklerinden Taçlar



İster karahindiba çiçeklerinden, ister papatyalardan...

Baharda, hangi çiçeği başınıza taç etmek isterseniz, onunla yapabilirsiniz.
Hem elleri çalıştırıp, beynin iki yarı küresi arasındaki koordinasyonu sağlamayı da kolaylaştırmış olursunuz.

Her ne kadar çiçeklerin doğada kalmasından, kopartılmamasından yanaysam da, bazen böyle minik kaçamaklar çocukların doğa ile daha çok içiçe olmasından yana fedakarlık gibi görülebilir belki...

Eğer yaparsanız, sizin taçlarınızı da görmek dileği ile...

10 yorum:

tijen miriam dedi ki...

canim benim,burda kisa girerken ve her taraf mahzun bir sarilikta.tijen´e de soyledim,ikinizde bahari yasattiniz bana bugun,,cicekelrin kokusu buraya kadar geldi:)harikasin..

Berceste dedi ki...

Her iki bahar da cok guzeldir ama Tijen. Sarinin her tonu, kahverenginin her tonu yapraklar... Yere dusen yapraklarin uzerinde hoplayip ziplamak, savura savura ayaginla ucurmak :) Bayilirdim ben Ingiltere'deyken. Guy Fawkes Night'a giderken yol butun yaprak kapli olurdu. Ben de aynen bunlari yapa yapa giderdim cocuklar gibi :) Simdi belim izin vermez, ama gene de az bucuk yaprak savurabilirim havaya :)

Benim aklim Permakultur ciftliklerinde kaldi hala, hani o anlattigin...

Sana bol bol nergis kokulari gelsin o zaman buralardan.

Evren dedi ki...

Iste tam ihtiyacim olan video! Sagolasin paylasim icin! Minik bir kacamak yakindir bize de :)

Adsız dedi ki...

Cok guzel fikir :) Cocukken biz de yapardik ama bu yontemle daha saglam oluyor gibi gorundu gozume.

tijen miriam dedi ki...

bak ben buyuk ithimal uylulde gidicem ,ufakligi falan alip..volunteer olarak.bir aksilik cikmazsa,bol bol resim cekip yollarim sana,insalah bir gunde senle beraber gitmek nasip olur..sen gel buralara gezmeye,,benim misafirim ol,cooookkkk burda perma farm:)

Berceste dedi ki...

Biran önce bitsin tez ve gel artık buralara Evren :) Su böcüğünün başında çok güzel durur böyle bir taç.

Berceste dedi ki...

Ben hiç yapmamıştım, bu anlatımdan sonra niyetim var. Ama nasıl çiçekleri yaşatırım diye de endişelerim var.

Berceste dedi ki...

Fotoğraflar süper olur Tijen! İnşallah ama benim oralara gelmem, bu belle, o kadar uzun uçak yolculuğu ve çocukla, hayal ötesi! Gelirsem temelli kalmak falan gerekir hem :)

Isil Simsek dedi ki...

Defne'ye yapabilsem boyle taclar,bayilir! Lakin buraya kis geri geldi,sabah okula giderken eldiven takmadigima pisman oldum.Yagmur,ruzgar,cok fena!

Berceste dedi ki...

Yok mu bahçenizde karahindibalar Işıl? Buldukça toplayıp biriktirin, kurutulmuşlarından da yapılabilir kağıt üzerine dizilip. Burada dolu var ama kediler suluyor olduklarından kopartıp taç yapamıyoruz :( Sizde yağmurla yıkanıyorlarmış da bak ne güzel :) Burada da havalar bir güneşli, bir soğuk, bir yağmurlu. Arada dolu ve hortuma benzer birşeyler de geçti İstanbul üzerinden. Dünya feleğini şaşırdı işte :(