31 Aralık 2011

Yeni Yıl - Hediyeler - Elleri Çalıştırmak

24 Aralıkta yazılan yazıdan bu yana boş durmadık ben de Uğur Böceğim de. Daha önce yaptığım Redwork yastığın aynısını, bu sefer kenarları pamuk fıstolu olarak hediye verilmek üzere hazırladım. Bir seneden fazla oldu, gönderemediğim bir paket var. Onun içine girecek.

Bir başka arkadaşıma daha önceden kasnakta gördüğünüz bu Hollandalı küçük nakışçı gidecek. Gene Redwork.

Bu TonTon küçük hanımı kendimle özdeşleştirdim de biraz galiba. Pek sevdim o yüzden. En az yukarıdaki kuşlar kadar. O kuşlu yastığın eşi Uğur Böcüğü'nün yatağında. Başı kalorifere çarpmasın diye koruyucu olarak aynı zamanda.

Uğur Böcüğüm de boş durmadı. Benimle birlikte kartlar hazıladı. Eller ve ayaklar onun! Yapılışını Pinik Kuşum Ayçam'dan öğrendik.

Evren'in tarifi üzerine ben denedim yukarıdakini de. Çok sevdik. Alt kısımdan görüleceği üzere parçalamaya bile başladık. Küçümen çekiştiriyor akordiyon gibi oynuyor onunla. Hatta ben bile... Dolabın kapağına astım, gelip geçip çekiştiriyorum. Malzeme olarak aldığımız bir derginin içinden çıkan reklam broşurünü kullandım. Kağıdı kalın ve kaliteli birşeydi. O yüzden dayanıklı. Ama keserken elimi yordu bayağı. Eh elleri çalıştırmıyor muyduk zaten?

Gene bir arkadaşıma hediye etmek üzere, bir başka ellerini çalıştıran arkadaşımdan Melda Başçakır'dan bu çantalardan aldım. Hani geç kaldım, hediye etmek üzere güzel, kaliteli ama fiyatı da uygun birşeyler lâzım diyorsanız, sitesine bir gözatmanızı öneririm. Düğündür, doğumgünüdür, Sevgililer Günü, Anneler Günü derken hediye almaya fırsat çok...

Melda kendi tasarımlarını yapıyor. Son dönemde de yoğun olarak seramik çalışıyor. Hani elleri çalıştırmak diyoruz ya, esas bu işi Melda yapıyor. Seramik kilini yoğuruyor, şekillendiriyor. Sırla kaplıyor, pişirmek için fırına veriyor. Sonuçta da çok orjinal, güzel ürünler çıkıyor. Bu aralar yoğunluğu notluklara, tütsülüklere vermişti ama ben esas onun duvar panolarına, çanaklarına hayranım. Gene elle boyadığı Ev Tekstili kolleksiyonu var İstanbul adında. Başka başka da kumaş boyama ürünleri var. Aşağıdaki fotoğrafta ürünlerini azıcık derlemeye çalıştım... Melda'nın elleri epeyce çalıştı bu sene, seneye daha da çok çalışır dilerim.

Bugün yılın son günü... Bir yılı daha bitirdik. Ömürlerimize hatıralar katarak tüketti. İyi ya da kötü günlerimiz oldu. Herkesin kendisine özel bir 2011 anısı olacak.

Dilerim 2012 güzellikler getirsin. Savaşlar, insanların para hırsı yüzünden birbirini kırması, yok etmesi üzerine kurulan düzenler bozulsun. Yerine dirlik, birlik, huzur için olanlar gelsin. Gökyüzümüz, denizlerimiz, göllerimiz, nehirlerimiz mavi, topraklarımız yeşil olsun. Üzerlerinde oynanan oyunlar bitsin. Huzurlu, adil, doğru bir dünyada yaşayalım. Yarınlara güzel anılacak şeyler bırakalım. Neticede dünya fani, kendi hırslarımızla onu yok ediyoruz, insanları, insanlığı yok ediyoruz ama bunların bir tekini bile bir başka dünyaya götüremiyoruz. İyilikleri, yaptığımız güzellikleri, kırmadığımız kalplerden bize gelenleri götürebiliyoruz.

2012'de sağlıklı, mutlu, tüm sevdiklerinizin yanınızda olduğu günler sizlerin olsun.

15 yorum:

Nalan Ünal dedi ki...

Tonton hanımlı işlemeye bayıldım, kenarındaki ince dantel güzel görünümü çok desteklemiş, ellerine sağlık.

Sevdiklerinle birlikte mutlu yıllar diliyorum.

Deli Anne dedi ki...

ilk yastığa bittim ben.. harika.. evren in buluşları olağanüstü zaten:)

iyi seneler olsun Bercestem.. dileğin diğeimdir.. Sevgiler:)

seyabb dedi ki...

Sevgili Berceste hepsi birbirinden güzel...iyi seneler olsun

Benden Bizden dedi ki...

10 parmakta 10 marifet diye buna derler :) Hamarat Bercestem benim :) Dileklerine katiliyorum. Mutlu Yıllar!

hindiba dedi ki...

Cok güzel olmus bu kirmizilar :) Kagittan süse getirdigin geri dönüsüm yaklasimi harika... Eller ne güzellikler yapiyor :)

Berceste dedi ki...

Ben de onu çok sevdim Nalan :) Sevdiğim için işledim zaten ;-) Dantel aynı zamanda dikişi kapatmak için. İlk yaptığım kuşlu yastık çok boş göründü gözüme. Sonrakilerde böyle bir yöntem buldum.

Teşekkürler Deli Annem. Herşeyin başı sağlık yalnız... Sevgiler.

Teşekkürler Kardeşim. Ne güzel bir isim bulmuşsun :) İyi, güzel, mutlu bir sene olsun...

Yok canıııım BB, karınca kararınca işte. Teşekkür ederim. Sizlere de sağlıklı ve mutlu bir yıl olsun.

Teşekkürler Evren. Kağıt süsü pek sevdik biz, ana kız gelip gidip oynuyoruz :) Dün akşam NTV'de beynin cenin halinde gelişimiyle ilgili bir belgesel vardı. Hastalıklara genlerle çare bulmak yerine, sonradan neler yapılabileceği ile ilgili. İlginçti. Düşündükçe ve okudukça nerelere varacağız bakalım.

banu onuk dedi ki...

canım tüm önerilerine ve yaptıklarına yaratıcılık güzellik kullanışlılık hersey var :) Herkese ilham ol

elmalı kurabiye dedi ki...

of hepsi birbirinden güzel de o kırmızılı kızın olduğu yastığa bayıldım,elleriniz dert görmesin.

Evren dedi ki...

İşte, ellerine sağlık deyiminin vuku bulduğu an :) Hepsi çok güzel olmuş! Ellerine, ellerinize sağlık!

sebnem oguz dedi ki...

Merhabaaa ....tüm bu el cicilerine bayıldım.Eline saglık, minik ayak ve eller de ne güzel iş çıkarmışlar.
blogumdaki yorum yazma sorunuyla ilgili uyarın icin cok tesekkürler.Evet template degiştirmistim.Ve herhalde sen söylemesen sorun oldugunun hic farkına varamayacaktım. Pek ziyaretci olmadıgı icin :(
Sevgiler :)

Lunapark Queen dedi ki...

El emeği hediyelerim yeri de değeri de çok başka oluyor kesinlikle, güzel fikirler var.. Ben de seni bloguma beklerim, güzel yorumlarını da beklerimmm :)

http://lunaparkqueen.blogspot.com

Selen dedi ki...

yastiklarina bayildiiiiim !

Berceste dedi ki...

Sağolasın Banu. Sen de :)

Teşekkürler Elmalı Kurabiye, yastık kılıfı sahibine ulaşmış, dün haber geldi :)

Teşekkürler Evren. Başlıyor muyuz hem geri dönüşümlü hem de elleri çalıştıran eylemler etkiliğine? Zamanı geldi zira. İki Evren ile :)

Merhaba Şebnem. Teşekkürler. Ben gelip gidip son durumu söylerim sana :)

Teşekkürler Lunapark Queen. Ben de sahibi düşünülerek, ona özel yapılan şeyleri seviyorum.

Balıklı desenler aramaya başlayayım mı Selen :)

fulya dedi ki...

Merhaba.Kırmızı nakışlı yastıkları çok çok beğendim.Kuşlu ve nakışçı hollandalı kızı :) Fazlasıyla beğenmiş olacağım ki, satın alma isteği duydum fazlasıyla:) Sipariş üzerine yapıyormusunuz Sevgili berceste?

Berceste dedi ki...

Neden olmasın Fulya? Hediye idi onlar ama aklıma bir de bunu getirdin şimdi :) Sevgiler...