06 Aralık 2011

Konuşan Ağaçlar

Hep yazıyorum ya, Evren'in yazılarının bende değeri büyüktür. Ne zaman gözü doğaya değse, ardından çok güzel bir yazı gelir. Ama, tüm yazıların içinde, özellikle bu yazısının yeri bir başkadır. Bu yazıdan sonra, zaten dokunup sevdiğim ağaçlara, selam verip konuşmak da adetim olmuştur.

Bu yazıdan sonra gövdelerindeki gözleri aramışımdır.

Ama bugün, öyle bir siteye denk geldim ki, sizlerle tanıştırmadan, kendi akışına bırakmak istemedim. Ağaçları, öylesine sıradan, gözgöze geldiğimiz ağaçları, o kadar güzel fotoğraf dağarcığına katmış ki, ne diyeyim bilemiyorum.

Gözleri olan ağacı öğrenmiştim de Evren'den, dudakları olanını bilmiyordum işte... Meğer "Populus Alba'nın" dudakları varmış!

Sekoya'nın, ipeksi gövdesini, okşamaya doyamamıştım Atatürk Arboretum'unda, ama meğer "Hura Crepitans'ın" da tırnakları varmış, tırmalayacak...

İşte sizlere Cedric Pollet'in web sitesi. Tek tek, doya doya bakın ağaçlara.

Sonra, ''Galeries'' yazan yere tıklayıp, yeni baştan, farkli ağaçları, renklerine göre inceleyin.
Siz de bir doğasever iseniz, bu siteyi seveceksiniz, benden söylemesi...

7 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Süpermiş teşekkürler :))

ibeking dedi ki...

ne güzel. ben de yıllar evvel temanın marmara bölgesindeki ağaçları tanıttığı bir kitabını alıp çeşitlere şaşmıştım. ağacın insan ruhuna pozitif etkisine inananlardanım. rehabilitasyon canlıları onlar :)

hindiba dedi ki...

güzel bir siteymis gercekten. buradaki populus alba'larin dudaklarini arayacagim :)

Uma dedi ki...

Muhtesem, tesekkurler :)

Berceste dedi ki...

Oooo Asortik Krep'im nerelerdesin sen? Özledim.

Aynen öyle İpek. Aynen! Ben hala senin şu kitabın hayranıyım ama :)

Fotoğrafını da çek diyeceğim ama çekmeyeceksin biliyorum Evren :( Bu fotoğrafları görünce Arboretum'da tek tek niye gövdelerin fotoğrafını çekmedim diye çok hayıflandım. Bazılarının çekmiştim ama eminim daha ilginç olanlar da vardı!

Ben teşekkür ederim Uma. Sen de özlenenlerdensin :)

Selen dedi ki...

Cok etkileyici fotograflar ! bayildim.
tesekkurler paylastigin icin.

Berceste dedi ki...

Ben teşekkür ederim ziyaretin için :) Bambaşka bir gözle bakmaya başladım ağaçlara. Hazır kış da gelmişken, gövdelerini tanıma zamanı şimdi benim için...