09 Nisan 2011

Dikey Bahçeler, Yaşayan Duvarlar



Geçenlerde Alis bloguna yazdığında ve Evren de haber ettiğinde, ben görmüştüm, ben görmüştüm diyordum. Bugün web sitelerini karıştırırken bu yazı ile nerede gördüğümü hatırladım. Çok cümle kurmayacağım. Lütfen seyredin ve bu güzelliği görün diyeceğim.

Dileğim, bu yazıda dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştığım Yeşil Çatılar gibi, Yaşayan Duvarlar'ın da ülkemizde, şehrimizde artması. Nefes alacak alanlar daraltılıyor malum, bulunan her boş yere, hatta orman arazilerine bina dikilerek. Mani olamıyoruz, durduramıyoruz, hiç olmazsa böyle binalar olsun gökdelenler yerine...

4 yorum:

alis dedi ki...

(Kendi blogumda cevap yazmıştım copy paste yapıyorum)

Aynı botanist. Bu resimleri aldığım yerde bu adamın Paris'te yaptığı işlerden bahsediyordu, videodaki bina da çok hoş! İnsan bakınca bunlar nasıl burda durur, nasıl sulanır merak ediyor, videoda herşeyi açıklamışlar. Oldukça basitmiş aslında, bir bahçe duvarında falan neden denenmesin? Adamın tipine de bayıldım, yeşil saçlarıyla tam bir orman cini gibi :)

Meyvelitepe dedi ki...

"Neden olmasın?" diye çıkıp böyle olağandışı güzel işler yapanlara hayranım, hatta çok özeniyorum.
Patrick Blanc, yaptıklarına bakılırsa, yeşil parmak olmanın ötesine geçip (hem gerçek hem de mecazi anlamıyla) yeşil baş olmuş:)

Berceste dedi ki...

Yorum ve ilham kaynağım olduğun için teşekkürler Alis. Berceste benim gerçek not defterim, o yüzden unutmamak adına buraya da not düştüm. Bu notlar, zaman içerisinde bana, bazen ödev hazırlayan bir öğrenciye, bazen bir arkadaşıma yol gösteriyor :) Benim için önemliler! Eğitimde görmek, dokunmak, ses, okumak diye öğrenme süreci anlatılmaya çalışılır ya, benim için görme, seyretme kısmı hepsinin önüne geçiyor galiba. Saatlerce konuşarak ya da yazarak anlayabileceğim birşey 10sn'de gözümün önüne gelince anlaşılıveriyor :) Çocukken çok TV seyretmem bunda etkili mi bilmem! Bizim küçümene seyrettirmemeye çalışıyordum ama son dönemde o da keşfetti görselliği! Yeşil saçlar için de ne güzel bir benzetme :)

Söylediklerinize ve bakış açınıza kesinlikle katılıyorum ve evet aynen öyle olmuş adamcağız. Yeşil olsun da böyle olsun dermişçesine. Gerçi ben yeşili renk olarak doğanın dışında görmeyi çok sevmem ama olsun bu adamda güzel durmuş :)

hindiba dedi ki...

Bu gidisle bahsettigin sitedeki yazilari tek tek okuyamaya girisecegim. Hepsi cok ilginc...