26 Mart 2007

Sürprizler ve Teşekkürler...



Hani bazen kendinizi yalnız zannedersiniz...

Herşeyiniz vardır, sevdiğiniz yanınızdadır ama dünyada sadece siz varmışsınız gibi, tek başınıza!

İşte böyle bir zamanda ilk sürprizi Zeynep yaptı.
Küçük Hikayeler'i güzel fotoğrafları ile süsleyen Zeynep, hiç tanımadığı, hiç görmediği bana benim coşkumu, heyecan duyduklarımı, en sevdiklerimi içeren Dean Sandifer'in bir fotoğrafını hediye olarak yolladı.

''Sevgili Berceste'nin, yazıları ile yeni tanışmış olmama rağmen her gün O'na da uğruyorum ve Dean Sandifer'in çektiği, belki bu minik gibi O'da martıların arasında olmak istiyordur diye düşündüm...''

notu ile birlikte deniz, kuşlar ve sarışın mavi gözlü(göz rengini hayal gücümüze bırakıyoruz) bir yakışıklıyı bana hediye olarak gönderdi.

Günlüğünü okurken birdenbire hediyem ile karşılaşınca ne yapacağımı bilemedim sevinçten. Gözlerim doldu. Uzaklarda beni hatırlayan, hiç görmediğim ama yüreğinin sıcaklığını hikayeleri ile, fotoğrafları ile bildiğim biri vardı. Bu ne kadar güzel bir paylaşımdı, ne kadar güzel bir heyecandı! Çok duygulandım.

Sonra cuma günü posta kutuma
Peçete'den Notlar alan Ayşem'den bir mesaj geldi.

''Son dakika!! Peçete'de Notunuz var diye.''

Allah Allah ne ola ki dedim ve öğrendim ki ''Kırmızı'' koymuş adımı!
Beni yüreğinde Abant'a taşımış, bütün huysuzluklarıma, bütün vıdı vıdılarıma rağmen. Çiçeklere olan sevgimi, renklerle dansımı bilmiş, yapaylıktan uzak, doğal biri olduğumu anlamış, yaşam coşkumu paylaşmış.

Dilim tutuldu, ne diyeceğimi bilemedim. O kadar güzeldi ki hem yazı, hem de fotoğraflar, cuma gününden beri gidip gidip bakmaktan alıkoyamıyorum kendimi...

Sanki peri masallarındaymışım gibi hissediyorum.

Dost yürekleri, o dost yüreklerin sıcaklıklarını hissediyorum.

Sevgiyi hissediyorum.

Arada kilometrelerce yol da olsa, hiç yüzyüze karşılaşmamış da olsak varlığınızı hissediyorum.

Sizin sevginizin, kalbinizin güzelliğinin yanında ben ancak teneke bir bedendeki boncuklardan geri kalan yansıma olabilirim diyorum...

İyi ki varsınız!

Varlığınız için çok teşekkür ediyorum...

Dostluğunuz, arkadaşlığınız için sonsuz teşekkürler...

19 yorum:

Sanem dedi ki...

Ayşem'in Kırmızı'sını ben de çok beğenmiştim, senin ne kadar duygulandığını tahmin edebiliyorum. Burdan da hissediliyorsun emin ol !
Sevgiler
S.

MorKoyun dedi ki...

Yahu Berceste sevgi yumagi olmus burasi, cozmek icin o gunlukten bu gunluge donuslerle okudum, aglatmadan birakmayacaksiniz anlasilan:)
Ben simdi ogrendigim, hediyem yok sitemine hakkim olmayan KucukHikayeleri kurcalamaya gidiyorum...

Ozgur Gercek dedi ki...

sevgili berceste,

senin guzel e-mailin, kisa, sadece merak ettigini belirten bana da aynen seninki gibi bir gunde ulasmisti. simdi dusunuyorumda kalbi seninki kadar guzel bir insani diger guzel kalpli insanlarin bulmasi cok zor olmasa gerek :)

c.

Adsız dedi ki...

bu güzel yazını okuyunca benimde gözlerim doldu... gerçekten bazen öyle anlar var ki, yanımızda bir sürü insan olmasına rağmen kendimizi yapayanlız hissediyoruz...dostluklar bazen pamuk ipliğine bağlı oluyor... ama burada insanlar birbirlerini hiç tanımasalar bile okadar değişik bir şekilde birbirlerine bağlılar ki...herkesin ortak yanları hemen hemen aynı... fotoğraf çekmek, yazı yazmak ve paylaşmak... belkide bu duygular bizi bibirimize bukadar derin bağlıyor...tanımasak da birbirimizi ortak yönelerin varlığı aramızdaki bağı kuvvetlendiriyor...
buarada tepsideki boncuklar çok güzel...
hayatında ufak mutluluklar hiç eksik olmasın...hatta hepsi bir arada kocaman mutluluk olsun... sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Berceste'cimmm, şu anda kocaman 1 gülümseme ile yorum yazıyorum, asıl ben çok teşekkür ederim, seni tanıdığım için;) ne kadar güzel bir sürpriz böyle, çok ince ruhlu birisin:D ay nasıl da mutlu oldum...

kendini hiç yalnız hissetme, bizim burada kocaman iyi kalplerimiz var, bunu sakın unutma;)
harika ve bol sürprizli bir hafta diliyorum, kucak dolusu sevgiler...
not: halan gülümsüyorum:P hehe

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Peçete'nin yazısı o kadar güzel ki... Bir yazı ancak bu kadar güzel olabilir dedirten bir yazı.
İtiraf ediyorum. Çok güzel olduğu için de kıskandım:)

nazlica dedi ki...

Sevgili Berceste, verdiğin linkleri okuyarak tekrar döndüm yazına.Gerçekten ben de çok duygulandım. Kırmızı yazısı harikaydı, sana armağan edilen fotoğraf ise olağanüstü.Hiçbirşeyin tek başına olmadığı belli, hissettirdiklerinin karşılığı güzel sürprizler olarak dönmüş ne mutlu sana. Sonsuz dostluklar diliyorum sana. Sevgiyle

Adsız dedi ki...

Ayşem'in yazısı o kadar güzel ki..İnan okuyupda etkilenmemek elde değil...Bu tür dostlukların olması ve kurulması beni ne kadar çok mutlu ediyor..
Her ikinizinde yüreğine sağlık Berceste'ciğim..
Sevincin taaaa buralara kadar yansımış..))Dilerim hayatında buna benzer çoooook mutluluklar yaşarsın..Hep mutlu kal!

Sevgiler..Gül/d.tadı

New York Muhtari dedi ki...

Senin icin yazilanlar kadar, senin yazdiklarin da bu dostluklarin nasil pekistiginin gostergesi.. Okuduktan sonra duygulanmamak elde degil..Iyi ki varsiniz.

Adsız dedi ki...

Merhaba Berceste,
Peçeteden Notların sayfasına giderek yazıyı okudum. Bu kadar duygulu ve samimi yazılmış bir yazıya az rastladım gerçekten. Çok güzelll.
Sevgiler,

pecete dedi ki...

İlk tanıştığımızda sana söylediğim şarkıyı hatırlar mısın? "Hep böyle kal..." Ne diyeyim bilemedim! Bir küçük gözyaşı ve kocaman bir gülümseme...

eliff dedi ki...

ben de Ayşem sayesinde sizden haberdar olanlardanım.. ne kadar şanslısınız, anlattıklariniz benim de yüreğimi ısıttı. şu alem ne kadar sanal olsa da ben her tanıştığım blogcuya merhaba der sarılırım.. o yüzden "merhaba !" size de.. bol bol görüşmek üzere..

Punto dedi ki...

Günlükleriniz sevgi günlüğüne daha doğrusu sevgi yumağına dönüşmüş. Bu günlük fikri kimden çıktıysa bir kaç kere kutlamak gerekiyor.

Daphne dedi ki...

Berceste, sen mi cektin bu fotografi!!! Gayet yaratici ve basarili bir kare bence...

FK yetkililerine sesleniyorum. O kadar uyduruk fotograf gonderenleri atin da Berceste'yi alin...

Sana cevap yazdim benim bloga...

Bu arada yazina hic yorum yapmasaymisim :P

kucuk suprizler buyuk mutluluklar getirir, diyeyim de bari yorumsuz kalmasin yazi..ama ben fotografi cok begendim, nar tanesi sandim ilk onlari :)

Ferhanca dedi ki...

Punto amca , ne kadar güzel yazmış.
Berceste'cim ben de seni tanıdığıma ,senin gibi bir arkadaşım olduğuna çok memnun olanlardanım .Elbet bir gün yüz yüze görüşürüz . Benim nahif, kibar ,dobra arkadaşım..

Hulya dedi ki...

berceste,
ne mutlu sana:)ne mutlu oldum bende yazilanlari okuyunca,benimde sayfamda vardi sana atiflar,bilmem gordun mu?epey oldu aslinda yazali..sevgiler

munevver dedi ki...

Ben de,ben de..Seni sanal da olsa tanıdığıma çok memnunun hemşehrim..Mutlu,güzel günlerde hep birlikte olmak dileğiyle,
Nane Limon.

Tuba dedi ki...

Keyifle okudum, gulumseyerek, sevgilerle,

Berceste dedi ki...

Nerelerdeyim diye merak eden oldu ise, sizleri dinlemek istedim önce, o yüzden ses etmedim.

İyi ki varsınız diyorum!

Sanem'ciğim, teşekkürler hislerimi paylaştığın için.

Ben bu sevgi yumağı lafını çok sevdim Mor Koyun :) Sakın ağlama, hep gülsün yüzün. Kolların da sevdiklerini kucaklasın!

Ay Çiğdeeeem, ben de nerelerde bu kız diye meraktan ölüyordum gene! İyi ki ses ettin. O kalp güzelliği sizinki efendim. Sevgiler ve hisler karşılıklı!

Yazdıklarının hepsi çok doğru Arzu'cuğum. Boncuklar benim boncuklu nakışa işlenecekler :P Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Sağol, varol!

Zeynep'ciğim ben ne desem az, sözcükler kifayetsiz kalıyor! O kocaman sıcak kalbi çok sevdim ben! Benim huysuz kalbimden de sana kucak dolusu sevgiler...

Ne diyebilirim ki Pınar! Bence de çoook güzel :)

Teşekkürler Nazlı.Sevgiler...

Teşekkürler Gül, ben de seni merak ediyordum nerelerde, hiç ses etmiyor diye...Sevgiler...

Muhtarım, sen de iyi ki varsın. Bu aralar falında uzaklardan sana gelen bir arkadaşın varmış yazıyor sanki ;-), onu görünce benim yerime de kucaklar mısın? :)

Teşekkürler Burçin. Sevgiler...

Hımm ne demiştim:
Sen ağlama...
Dayanamam...
Ağlama göz bebeğim sana kıyamam....
Sakın bana karga sesimle bu şarkıyı söyletme ama olur mu? :P

Merhaba Elif :) Görüşmek Dileği ile...

Sevgi günü yazısı oldu haklısınız Punto amca. Ama çok içten çok tatlı değil mi bu sürprizler? Saygılar...

Fotoğrafı ben çektim ama fikir goncamın aklına geldi! O birkaç tane deneme yaptı, ben üzerinde bir daha çalıştım :) Eh her okurun beğenisi ve odağı farklı değil mi Defne :) Benim nakışın kırmızı boncukları onlar, nar değil :P

Ferhan'cığım çok tatlısın :) İyi ki varsın!

Gördüm, gördüm çok teşekkür ederim Hülya. Hatırladığın için, gurbet ellerde paylaştığın için. Bu aralar pek evde duramadım, o yüzden de yorum bırakamadım :( Kucak dolusu sevgiler...

Sen de, sen de Nanem Limonum, hemşehrim :) O mutluluk bize ait! Teşekkürler güzel dileğin için.

Sevgiler bizden Tuba...