27 Ocak 2007

Ebeleme / Sobeleme


Blogları okumaya başladığımdan beri etkinlikler, ebeleme / sobeleme oyunları ile karşılaşırım. Arkadaşlıkları -belki de sanal alemde bağlamak için- ne güzel diye düşünürüm. Bir nevi evine oturmaya gelmesine benziyor bir arkadaşının ya da topu diğer takım arkadaşına atması belki de! Paslaşma...

Diğer taraftan sanal alem değişik. Yüzyüze görüp tanıdıklarımız da var burada, hiç yüzünü göstermeyip kendisini kendi çizgileri ile tanıtanlar da...

Benim ise, blog'u açtığımda, gördüğüm güzellikleri sizlerle paylaşmaktı hedefim. İngiltere'de yaşadığımız değişiklikleri, çevreyi, fotoğrafları, olayları... Birinizin yüzünde gülümsemeye sebep olabildi isem, birinizi düşündürebildi isem, birinize yardımcı olabildi isem ne mutlu bana!

Bugün Kulube'sine baktığımda gördüm ki
Pınar beni oyununa katmak için davet etmiş. Dostum olduğu için, nazik davranışı için, içtenliği için çok teşekkür ediyorum. Sağolsun. O kadar candan, o kadar kendisi ve o kadar cici ki!

Diğer taraftan da ben kendimi anlatamam ki... Ben zaten yazdıklarımla varım. Zaten yazdıkça neyi sevip, neyi sevmediğimi, nasıl biri olduğumu sizler de görüyorsunuz. Duygularımı 'o an' şeklinde yaşıyorum. Ben şuyum, ben şöyle yaparım diye bu satırlarla anlatırsam ben olmam... Ben yazılarımın satırlarının arasında, bir yerlere sıkışmış halde söylüyorum tüm bunları. İsterseniz öyle kalsın gene. Burada ben bir değişiklik yapayım ve oyunu kalkan olmak şeklinde değiştireyim. Siz anlatın beni. Neler görüyorsunuz oradan, benimle ilgili, sizler söyleyin. Olmaz mı?

Oyun bozan demeyin, bu Berceste işte deyin :)

Bekliyorum...


not: Beklerken dinliyorum da, cevap vermemem herkese söz hakkı tanımamdandır, okumuyorum sanmayın :)

Aaa bir de madem öyle, ebeledim seni Behiye :) ve fazla merak iyi değil deyip seni de ebeledim Sevgi :P


12 yorum:

---OPTiO--- dedi ki...

cok güzel bi fikirmis cidden :)) yanii ben cok mantikli birini buldum diyim bu satirlarda :) bi de berceste deyince aklima bolu daglarindaki bi dinlenme tesisi gelir :)) cok fazla bilgim yok hakkinizda..o yüzden daha fazlasini yazamicam :) ama yorumlari okuyup sanirim bazi fikirler edinebilirim..sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Berceste...
Oncelikle uc silahsorun birincisi :)
-digerleri kim diye sorarsaniz birisi kayiplardaki Rahsan ve digeri tabi ki Lama!-

Dogru bildigini her zaman her yerde soyleyen, evet belki bazen sivri dilli;

Yanlisa asla sessiz kalmaz-hayir ustteki cumleyle ayni sey degil-

Dili oldugu kadar alemi de kuvvetli;

Arastiran,soran ,bulan ogrenen ve bildigini de paylasan,bundan buyuk mutluluk duyan...

A yeter ama degil mi herseyi ben mi soyleyecegim;)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Ben daha çok şey yazabilirim sanırım, ne de olsa yüzyüze de tanıştık:)
Berceste demek düşünen irdeleyen, asi olmaktan çekinmeyen ama çok şeyden de incelikle çekinen biri... Doğru bildiğinde sonuna kadar direnen...
Hafif tombik, şirin mi şirin:)
Eğitici, öğretici yönü olan...Realist biri işte...Babasının kızı..

Adsız dedi ki...

Beni ebeleyen sobeleyen olmadı henüz, ama bloglarda rastlayınca kendi kendimi anlatabileceğimi,anlatmak istemeyeceğimi, ve asıl karşı tarafa nasıl yansıdığımı merak ettiğimi düşünmüştüm. Şimdi sen bunu yazdın Berceste,ben bunu da yazamayacağım sobeleyen olursa:) Seni nasıl gördüğümü anlatırsam, analizci, titiz, duyarlı,pratik zekalı,bana dokunmayan yılan bin yaşasın gibi bir cümleyi hiç kurmayacak birisin bence...Puan var mı Berceste:)

Mr_TD dedi ki...

seni cok felsefeci gördüm cekirge :), Türkiye dünüsü sonrasi deriiiin düsüncelere mi daldin acaba?

Selamlar,

Master TD :)

Berceste dedi ki...

Teşekkürler Optio, Bolu dağlarından uzun süredir geçmediğimden dolayı ben bilemiyorum o tesisi ama blog'a Berceste adını koyduğumdan beri çok duydum. Blog'a her yeni yorum yazan söylüyor :P Sevgiler bizden...

Ya Lama biliyor musun şu üç silahşörlerin hani ünlü bir lafı var. One for all, all for one! O lafın Hristiyanlarca da bir anlamı varmış! Sen şimdi üç silahşör deyince, birden aklıma geliverdi. Rahşan için nerelere ilan vermeli bilmem :( Teşekkür ederim tanımlama satırların için. Doğru söze ne denir :) Sivri dilliğimden en çok sen nasibini alıyorsun değil mi?

Aaaa hafif tombik lafına takıldım şimdi Pınar :) Ne kadar tombik (hayret Lama sormadı bunu :) )

E artık var değil mi Behiye, sen de yazsan diyordum! Puanlar Lama'dan, bende henüz böyle bir kampanya yok, üzgünüm :( Ama kucak dolusu sevgiler var!

Haydeee hayırdır Hocam? Nasıl düşünceler bunlar? Aslında bir sonraki posta bakarsan ne kadar çok çalıştığımı da göreceksin. Ev ödevi vermiyorsun ki, ne yapayım na-mütevazi hocamcığım!

Düşüncelerini paylaşan paylaşmayan herkese teşekkürler. Aklınıza gelen olursa bekleriz, ömrümüz ve blogger'ın ömrü oldukça buradayız!

Adsız dedi ki...

Evet! senin dilinden en cok ben ve pastalarim cekiyor!

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Hayatı yaşamayı kaçırmak istemeyen ve anları sonsuza taşıyan birisi" demiştim senin için. Şarkıda olduğu gibi; hep böyle kal... sevgiler..

Berceste dedi ki...

Lamaaa, bak söylerim sonra son pastan ile ilgili yaptığım gizli yorumu :P Çekersin gene benden :)

Sevgili Ayşem, senin sitende bana yorum görünce müsaden ile buraya kopyaladım. Böylece Blogger'ın yaptığı kıllığa kurban gitmemiş oldu :) Yukarıda kopyalarken bana da sorun çıkarttığı için silindi hatta :( Özür diler, çooook teşekkür ederim! Melih ağabeyin şarkılarını çok severdim. Keşke Behire Merve de babasının izinden gitse! Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Bence Berceste durust biri, dusundugunu soyleyebilen, ayni zamanda ince dusunen biri. Detaylari gorebilip analiz yapabiliyor. Sevecen, paylasimci, ogrenip ogretmeyi seven biri. Turkceyi duzgun kullanan, yazim kurallarina dikkat eden, vatanini seven, milliyetci biri. Yazilarini her zaman zevkle okudugum biri. Kahire'ye ilk geldiginde kotu anilari olmasina ragmen tekrar gelmeyi dusunerek on yargilarini gozden gecirmeyi ve yeniden denemeyi seven biri. Dogru mu Berceste'cigim.

Berceste dedi ki...

Sen söylüyorsan doğrudur Sevgi'ciğim :) Bilmek, görmek, öğrenmek lazım! Paylaşmak lazım! Sevgi olabilir, bilgi olabilir, duygu olabilir... Ama paylaşmak güzel! Mahremi çalmak değil ama asla... Bakmayı bilen göz, doğruyu, yanlış ayırt edebiliyor sende olduğu gibi! Bu arada sobelendin ona göre :P