29 Ekim 2006

En Mutlu Bayramımız Kutlu Olsun


Canım Atam, bugünlerin mimarı sensin, sen her zaman kalbimizdesin !

Senin :

Ey Türk Gençliği !
Birinci vazifen, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici, bedhahların olacaktır. Bir gün istiklal ve cumhuriyetini müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezhür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle techit edebilirler. Millet, fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
Ey Türk İstikbalinin Evladı !
İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklal ve cumhuriyetini kurmaktır ! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

sözlerin kulaklarımızda, benliğimizdedir.

Unutmadık, yaşadığımız sürece de unutmayacağız.

Sana sonsuz teşekkürler. Bugünkü varlığımız ve özgürlüğümüz için.

En büyük, en mutlu, en güzel bayramımız " Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun !"

Nice senelere birlik beraberlik içinde ulaşmamız dileği ile...

7 yorum:

Adsız dedi ki...

"Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur."
Iste olay budur ....

Punto dedi ki...

Cumhuriyet aşığı çocuk bayrak tutuşundan belli oluyor.
Evet...Sonsuza kadar Cumhuriyet.....

Adsız dedi ki...

bu bayramlarin coskuyla kutlanmasi cok hosuma gider her sene! sanki milleti birbirine baglayan baglarin saglamlastirildigi, millet olma duygusunun tazelendigi, sehitlerin sükranla anildigi, Ata'nin her sene kiymetinin bir kat daha arttigi, her sene daha bir bilinclendigimiz günler bu bayramlarimiz!
Kutlu olsun!

Ozgur Gercek dedi ki...

su gunlerde O'na ne cok ihtiyacimiz var di mi cnm? cok guzel yazmissin, Cumhuriyet'in bizim gibilere ihtiyaci var. Cumhuriyet Bayrami kutlu olsun!

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Cumhuriyet Bayramımızın 83.yılı kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet..

Damak Tadı dedi ki...

Canım benim,
Çok güzel ifade etmişin ellerine yüreğine sağlık..Şimdi varolsaydı da görseydi durumumuzu..Senin Bayramında kutlu olsun canımm..


Sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum..Sevgiyle kal.

Berceste dedi ki...

Blogger sayesinde yarasaya donduk valla ! Yazdigim butun yorumlara cevapları silip şu anda bakım onarım çalışmamız var, gene bekleriz dedi ! Geciken cevaplar için özür dileriz...

Sayın çok meraklı ve aceleci Lamacığım (yorumlara cevap veremeyecek kadar yoğun musun demişti de !) Aynen yazdığını düşünüyorum ve Atam'ın o dizelerine katılıyorum. Bazı insanlar bu sözü ve "Ne mutlu Türküm diyene" sözünü değişik yorumlamaya çalışsalar da diyorum ki özü içindedir ve sizin değiştirme çabalarınız boşa çıkacaktır.

Teşekkürler Punto amca, evet Sonsuza dek !!!

Nice senelere Rahşanım !

Evet Princess'im ihtiyacımız var gerçekten ama o bize doğru yolu da göstermiş, kendisinin değil, cumhuriyetin ilelebet payidar kalmasını dilemiş. Bize düşen onun dileğini yerine getirmek değil mi?

Nice 83 yıllara Pınarcığım !

Keşke varolsa idi ve keşke kendisini de görebilse idik. Ama onun fikirlerini ve dileklerini görebiliyorsak en önemlisi bu değil mi Gül? Sana ve ailene da mutlu bir hafta olsun, teşekkürler...