09 Ağustos 2006

Tarihçi - Elizabeth Kostova


Bugün Tv'da Channel 4'da Richard and Judy'i seyrederken okunacak kitaplar arasında Tarihçi'yi öyle methettiler ki sizinle paylaşmak istedim. Özellikle de yabancıların kitabın Türkiye'de geçen bölümlerinden ve oradaki Türk'ten övgü ile bahsetmelerini çok sevdim ve okuyan varsa ya da okumak isterseniz diye paylaşmak istedim. Kitabı Türkiye'de İnkılap Kitapevi yayınlamış ve Türkçe baskısı da var.


Bol kitaplı günler dileği ile...

7 yorum:

Çileksuyu Sibel dedi ki...

hemen almali okunmali,saol onerdigin icin canimcim..richard and judy'ci seni,sekerler di mi..

Zeynep Seda dedi ki...

Dilekcim ben bu kitabi okuyorum su anda! Cok uzun zaman once basladim, yavas ama saglam adimlarla ilerliyorum :) Yavas cunku kitap oldukca korkunc, Drakula'dan bahsediyor, o yuzden de kitap, bir sure sehpa uzerinden bana bakip bakip durdu. Elime alamadim :) Su an bitirmek uzereyim. Genel olarak guzel bir kitap, siddetle olmasa da, bu tarz kitaplari okumayi sevenlere tavsiye ederim.

Turkleri ovme konusuna gelince, yuzde yuz ovuluyoruz diyemiycem:) Mesela Osmanlilarin askeri taktiklerine bir ovgu yapildiginda hemen ardindan ne kadar barbar ve iskence konusunda ne kadar gelismis olduklarindan bahsediliyor; veya oldukca kudretli bir imparatorluk denildikten sonra her isgalde erkek ve cocuklari oldurur kadinlarin irzina gecerlerdi deniyor:)) Dedigim gibi tam bir "ovgu" yok acikcasi.

Ya ben niye sana gelince destan gibi yorum yaziyorum??! :)

Sevgiler...

Berceste dedi ki...

Ne güzel işte içinde yazma isteği uyanıyor demek ki :)
E yabancılardan bu kadar olur, övünce yermesi de çok lazım ya !
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

okuyun bu kitabı bi yerlerde gözünüzden kaçan hemen yanı başınızda ama hiç göremediyiniz bir tarihi,; öğrenmek için değil hatırlamak için okuyun uzun soluklu uzun mesafeli yolculukların tükettiği coğrafyaların geçmişinizden aldığı kültürü görmek ve hayran kalabilmek için okuyun

Berceste dedi ki...

Hala okunacaklar listemde! Bu aralar Türk Atı'nı okudum ve yazdığınız yorumu o kitaba birebir uygun buldum! Teşekkürler...

Burcu dedi ki...

Kitabı yeni bitirdim ve çok başarılı buldum. Gerçek mi kurgu mu diye düşündüğüm anlar oldu neredeyse. Hatta gece okumaya bile korktum bazen. Gerçek tarihle vampir hikayesi çok başarılı bir şekilde birbirinin içine geçmiş ki sadece bir vampir romanı gibi yaklaşamıyorsunuz. Hiç sıkılmadan bir solukta okudum 648 sayfa olmasına rağmen. Okunacaklar arasında bekletenlere bir an önce başlamalarını tavsiye ederim.

Berceste dedi ki...

Yorumun için çok teşekkürler Ben Mesela. Ben çok feci suçluyum bu konuda. Hala okuyamadım :( Buraya not almıştım ki, unutmayayım. Sizin yorumunuzla bir kez daha hatırladım. Peki Türkiye hakkında neler geçiyor içinde, esas onları çok merak ediyorum ben.