14 Ağustos 2006

Heike Salatası - Salata Ye # 13


Aslında çok güzel yemekler yaptığımı iddia edemeyeceğim ama konu salata olunca ve Yemek Cini de ev sahibi olunca katılmadan edemedim. Geçtiğimiz ayki yabancı hanımlar gününde Avusturyalı arkadaşımız Heike ev sahibi idi ve o yapmıştı bu salatayı.Hepimiz de bayılmıştık.Umarım sizler de seversiniz. Tarif Heike'ye ait olduğu için adını Heike salatası koydum ben. Sizi formda tutacak ve zevkle yiyeceğiniz bu salatayı yaparken dinlemeniz için "I'm Alive "



Malzemeler:

  • 3 Sap yeşil kereviz
  • 3 Adet büyük boy kokulu elma
  • 1 Avuç kuru üzüm
  • 4 Yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
  • 1 Su Bardağı yoğurt
  • 1/2 Limon suyu

Yeşil kerevizler ve elmalar küp küp doğranır. Üzüm ve hindistan cevizi rendesi ile karıştırılır.Limon suyu ile yoğurt çırpılır.Katı karışımın üzerine dökülür.

Afiyet Olsun !

Not: Orjinal tarifte kuru üzüm yerine hurma vardı, ben kuru üzümü tercih ettim.

10 yorum:

Burcuk dedi ki...

Dilekcim super gozukuyor salata:) kereviz elmaaa ohhhh:) agzim sulandi yummm yummmmmmmm:)

Bu arada hurma kullanilmis demissin ya cidden burda ne kadar cok hurma satiliyor marketlerde, ilginc:)

Adsız dedi ki...

ilk işim bu salatayı denemek olacak...:-))

Berceste dedi ki...

Burcukcuğum, senin salatayı görünce de ben ayni hale geldim bilemeyeceğim artik :)) Wind durumlari falan :)))) Hakikaten Türkiye'de Ramazandan Ramazana ortaya çıkan hurma burada heryerde var. Arap ve Pakistanlı nüfus fazlalığından mı acaba?

Gülinciğim, elmalar istek üzerine eşim tarafından alınıp getirildiler o yüzden isimlerini bilmiyorum ama tipleri Amasya elmasının büyüğüne benziyorlardı. Tadı da benziyordu ama bunlar daha sulu ve sertti. Artık bu tarife göre çıkabilir misin işin içinden bilmem, olmadı bir Tesco yaparız birlikte :))

Afiyet olsun Arzucuğum :)

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

bugün gördüm bloğunuzu hayırlı olsun bu arada adaşmışız sık sık uğrarım artık sevgilerimle Dilek

Papatya dedi ki...

Sevgili Dilek,
elma, kereviz, kuruüzüm gibi farklı güzel lezzetlerin biraraya geldiği değişik bir salata olmuş :) Elinize sağlık! Bu arada akvaryum görüntülerinize de bayıldım. Sakıncası yoksa, İngilterenin hangi şehrinde oturuyorsunuz?
Sevgilerimle,
Papatya

Berceste dedi ki...

Merhaba Sevgili Adaşım, beklerim elbette ki, ben de ara ara senin sayfana zaten geliyordum :)

Sevgili Papatya, bizim de atalar Rumeli kökenli olduklarından hemşeri sayılırız sanırım. Senin blog'unu da zevkle okuyorum. Biz eşimin işi nedeni ile Cambridge'deyiz. Çektiğimiz videoları yavaş yavaş bilgisayara aktarmaya başladım. Sevdiklerimi sizlerle de paylaşacağım. Akvaryumu sevmene sevindim. Özellikle çocukları düşünerek akvaryumu seçmiştim ilk olarak. Sevgiler...

Mr_TD dedi ki...

olması hurma yoksa 2puan kırarım :) he he,ya şöle soslu moslu,bol dressingli bır salatalar yapsana,yiyelim güzelleşelim :)
Neyse sen simdi dinlen,sonra yaparsın artık:)

slmlar
Td

Berceste dedi ki...

Çekirge der ki Netscape sorununu bulunca hoca, istediği salata tarifi tez verilecek !
Ayrıca sayın hocamın gezdiği pazarlarda yeşil kereviz yok galiba ki yeni tarif istemekte :)
Şu belim bir düzelse parklara bahçelere, çayırlara yayılacağımdır, tabii yağmur izin verirse...

Oya Kayacan dedi ki...

Tam adamına göre salata bu. Yeşil ekşi elma ve kereviz sapları, bayılırım. Hindistan cevizini de taze rendelemek istiyorum ben. Herhalde o pastacı rendesi değil zaten kullandığın, nayııır nooolamazzz.

Berceste dedi ki...

Sevgili pisili ;-) Mutfakların sahibi, sen istersen fındık bilem koyarız :) Yanlız buradaki kerevizler sap değil bitki ya da devasa gelişmiş sap ! Bitkiyi ayrı, kökü ayrı satıyorlar bu İngilazların ülkesinde. Pisileri mırıldatmayı unutmayınız...Sevgiler...